Vogel mama négy évet ült fegyházban sikításért. Magyar Péter szerint Evelin havi 5 millió forintot kap a Fidesztől

Ez nekem nagyon rosszul esik, és mélységes csalódás, hogy egy hölgy ilyet tesz” – reagált Magyar Péter Vogel Evelin kitálalására az ATV-ben. Magyar szerint az interjú előre be volt készítve, és azért most jelent meg az Indexen, mert a mérések szerint a Tisza Párt népszerűsége „pariban van” a Fideszével.

Arról is beszélt, hogy szerinta a Vogel Evelintől elhangzottaknak éppen annyi igazságtartalma van, mint Varga Judit frizbis interjújának, a párvezető szerint mindkettőt a Fidesz írta. Gondolom, senkinek sem furcsa, hogy az én volt barátnőm elmegy abba a propagandamédiába interjút adni, amelyik áprilisban és májusban egy hónapon keresztül gyalázta az ő édesanyját. Azt az édesanyját, akit ő nagyon szeret. Tehát ez a keret. Vajon ingyen csinálja, önszántából csinálja vagy miért csinálja?”- utalt arra, hogy a NER közelébe került portál májusban még arról írt, hogy Vogel anyja négy évet ült fegyházban, és csak nem sokkal azelőtt szabadult, hogy aztán Magyarék gazdasági vezetője és titkárságvezetője lett.

Magyar újra azt állította, hogy Vogel május óta zsarolja őt és a párttársait, hogy ha nem kap pénzt, akkor kitálal vagy elmegy a Fideszhez.

Magyar Péter és Vogel Evelin vonattal utazik a Tisza Párt debreceni tüntetésér
photo_camera Magyar Péter és Vogel Evelin vonattal utazik a Tisza Párt debreceni tüntetésér Fotó: Bankó Gábor/444

A Tisza elnöke például hazugságnak tartja, hogy befutó európai parlamenti helyeket ajánlott volna a Tisza Párt korábbi vezetőinek, amikor átvette a szervezetet. És azt sem tartja relevánsnak, hogy mit mond róla a volt barátnője, ahogy azt sem tartaná érdekesnek, ha mondjuk Lévai Anikó arról beszélne, hogy Orbán Viktor nem alkalmas az ország vezetésére.

Számított arra, hogy Vogel Evelin egyszer ki fog tálalni, elmondta, hogy amikor szeptemberben utoljára találkoztak, mondta neki, hogy ne tegye. „Saját maga miatt se meg a gyereke miatt se, mert ez egy súlyos bűncselekmény. Szerettünk volna neki segíteni, és kértük, hogy mondja fel ezt a dealt a Fidesszel, ha fel tudja.

Magyar korábban már írt arról, hogy Vogel Evelinnek lehetnek olyan hangfelvételei hang- és képfelvételekróla és a Tisza Párt vezetéséről: „ 11 órányi felvételt adott át Kubatovéknak.” Visszautasította, hogy ő hasonló módszer alkalmazott volna volt feleségével, Varga Judittal szemben:

„Én nem belső megbeszéléseket és az ágyban zajló eseméyneket vettem mondjuk föl, hanem egy országot megrengető korrupciós ügyben hoztam nyilvánosságra kettő percet.”

Magyar Péter azt is állította, hogy Vogel most havi 5 millió forintot kap a Fidesz vezetésétől, név szerint Kubatov Gábortól. Azt mondta, 5 tanúval tudja bizonyítani, hogy Vogel megzsarolta őket.

Az interjút Vogel Evelinnel az a Gáll Csongor készítette, aki korábban a Hír TV riportere volt, de szerződésben állt a KDNP-vel is. Az interjú megjelenése után Magyar azzal vádolta a nőt, hogy a nyár eleji szakításuk után 30 millió forintot akart kizsarolni tőle és párttársaitól. Egyben bejelentette, hogy feljelenti az exét.

Erre reagálva Vogel Evelin csütörtök délután arról írt az oldalán, hogy soha nem zsarolta Magyart vagy a párttársait. „Éppen Péter volt az, aki folyamatosan olyan hangulatot teremtett, melyben nehéz volt már létezni, nem csak nekem. Az ígérgetésre, a kamuzásra, a játszmákra, a manipulációra, a feszültségkeltésre nemcsak egy kapcsolatot, de egy szervezetet sem lehet felépíteni, nemhogy országot ilyen elvek mentén vezetni.” Azt mondta, ha Magyar tényleg feljelenti, akkor a nyilvánosság előtt védi meg magát. Szerinte „vannak dolgok, amiket azonban meg kell ismerniük az embereknek. Én ugyanis még mindig hiszek egy valódi változás lehetőségében, de attól félek, pont a te személyiséged lesz ennek az akadálya.” A nő azt állítja a posztjában, hogy Magyar és „Márk” megfenyegette őt. Amikor pedig elhozta tőle a cuccait, a fia sorsáról fantáziált, majd az anyján keresztül is nyomást akart gyakorolni rá.