Ez a mi játszóterünk, nem az olimpia!   Bringa világbajnokságot szeretne rendezni Magyarország

Schneller Domonkos még ebben az évtizedben kerékpáros-világbajnokságot hozna Magyarországra – olvasható az Eurosport honlapján. A hír szerint a zürichi vb-hez kapcsolódóan zajlik a nemzetközi szövetség (UCI) éves kongresszusa, innen jelentkezett be az MKSZ élére május végén megválasztott sportvezető.

„Az a célunk, hogy Magyarországra hozzunk legalább egy nagy versenyt” – mondta Schneller, megjegyezve, hogy az UCI törekvése, hogy olyan helyszíneknek is lehetőséget adjon, ahol korábban nem voltak még kerékpáros-világversenyek.

Valter Attila a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi országúti kerékpárosok egyéni idõfutamában a párizsi III. Sándor hídnál 2024. július 27-én
photo_camera Valter Attila magyar topkerékpáros a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi országúti kerékpárosok egyéni időfutamában a párizsi III. Sándor hídnál, 2024. július 27-én Fotó: Dar Jaszin/MTI/MTVA

Magyarország az MKSZ elnöke szerint több alkalommal bizonyította, hogy képes nagy nemzetközi eseményeknek otthont adni. Példaként említette a Giro d’Italia 2022-es magyarországi nagy rajtját, az évenként megrendezett Tour de Hongrie-t, más sportágakból pedig az atlétikai és a vizes világbajnokságról beszélt.

Magyarország szívesen rendezne akár cyclocross-, akár országúti világbajnokságot.