Miskolc. Hülye biztos megoldások a Harsányi felüljárónál

Az ütközőkapuk kivitelezése 257 millió forintba kerül. A több méteres gödröket már kiásták, sőt, kiöntötték egy réteg betonnal. Oda állítják majd be az ütközőkapu oszlopait.

– Ez a harmadik nagyobb baleset volt itt. Úgy látjuk, hogy ezzel a szerkezettel meg lehet majd akadályozni egy későbbi, hasonló jellegű balesetet. Olyan erős szerkezet fog megvalósulni, ami megakadályozza majd, hogy a járművek, ha véletlenül nekiütköznek, akkor már a hídban ne tegyenek kárt.

Úgy látjuk, hogy ezzel a szerkezettel meg lehet majd akadályozni egy későbbi, hasonló jellegű balesetet. Olyan erős szerkezet fog megvalósulni, ami megakadályozza majd, hogy a járművek, ha véletlenül nekiütköznek, akkor már a hídban ne tegyenek kárt – húzta alá a Miskolc Televíziónak Peiker Tamás. A munkák összesen hatvan napot vesznek majd igénybe. A szakember hangsúlyozta: az építkezés alatt minimális forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok. Egy-egy sávot zárnak le, valamint az ütközőkapu tetejének éjszakai beemelésekor lesz teljesen lezárva a felüljáró alatti útszakasz. (via Minap.hu)