Schmidt Mária szerint azért szexelünk ma kevesebbet…

G. Fodor Gábor: Az Imagine ma úgy folytatódna, hogy nincs nő, nincs férfi

G. Fodor Gábor: Az Imagine ma úgy folytatódna, hogy nincs nő, nincs férfi

„Győzhetünk? Van remény?”

– ezekkel a vészjósló kérdésekkel szembesítette a közönséget G. Fodor Gábor az Identitás, mint politikai fegyver című konferencián, miután előtte két napon át hallgathatták az érdeklődők, hogy a nyugati társadalmak súlyos krízisbe lavírozták magukat. A politológus szerint biztos válaszunk még nincsen, de meg kell próbálnunk küzdeni. Szerinte Dávid és Góliát történetéhez hasonlóan itt is van valami, amivel szembemegyünk, ami nagyobb nálunk, de „fifikával és ügyességgel még így is felvehetjük ellene a harcot”.

De pontosan mi ellen kell harcolni?

A Schmidt Mária által vezetett XXI. Század Intézet konferenciáján előadók két napon át ecsetelték a helyzet drámaiságát, amit szerintük egyebek mellett a gender, az LMBTQ, a metoo vagy a cancel culture idézett elő a világban. Schmidt Mária szerint mások mellett azért szexelünk ma kevesebbet, mert bár a feministák ‘68 után mindent elértek, mégsem bírnak leállni, és most már a hatalmat akarják. Egy másik beszélgetés résztvevői pedig a ’90-es évek pornóját sírták vissza, mert Michelle Wild idején még nem kellett túl közelről nézni a szereplők nemi szervét. A konferencia meghívójában pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy mára beköszöntött a szexuális ellenforradalom kora, ami átírná a civilizációs normáinkat, és elbizonytalanítja a kultúránkat, illetve minket is.

G. Fodor Gábor „Szex/politika” című előadásában már nemcsak a problémát igyekezett azonosítani, de megoldásokat is kínált. Kezdésként érezhető óvatossággal azt a megfigyelését osztotta meg a közönséggel, hogy

„ez az egész dolog a nőből indult el, a nő emancipációs küzdelméből, a női szexualitásból, a nő felszabadításából”.

Itt érezhette, hogy necces állítás az elnyomottak egyenjogúságért folytatott küzdelmét felelőssé tenni a társadalom felforgatásáért, ezért hozzátette, hogy talán majd utána kijavítják. Aztán leesett neki, hogy ő az utolsó előadó.

„Így az van, amit én mondok, ez ugye a hatalom szava” – zárta stílusosan a gondolatmenetet.https://telex.hu/belfold/2024/09/25/g-fodor-gabor-szex-politika-eloadas-konferencia-xxi-szazad-intezet?rtm_source=telex-neked&rtm_medium=email&rtm_campaign=telex-neked-185&rtm_content=541