Küldjél pénzt a cigány sakk tehetségnek

A 16 éves, gilvánfai Orsós Kristóf igazi példa lehet 

„Soha nem tapasztaltam azt meg, hogy ennyivel jobban sakkozott volna egy idő után egy diákom, mint én” – vallja be az RTL kameráinak Győri Gábor, akin már jócskán túlnőtt tanítványa.

Gilvánfa hazánk egyik legszegényebb települése, romák lakta község. Kristóf apukája tavaly halt meg, a középiskolás fiú öt testvérével él együtt. Elmondása szerint már nagyon korán rájött, hogy tanulnia kell, szerinte ez egy esély, hogy kikerüljön ebből a környezetből és úgy éljen, ahogy szeretne.

Máris fontos lépéseket tett meg ennek a megvalósításáért: felvették Pécs egyik legjobb középiskolájába és a kisebb sakkversenyeken rendre kiváló eredményeket ér el. A nyári szünetben és hétvégéken akár 8-10 órát is sakkozik, nemzetközileg elismert játékos szeretne lenni.

A Görögországban megrendezésre kerülő amatőr sakkvilágbajnokság lenne a következő lépcsőfok. Ezért indított gyűjtést számára a Tegyünk Együtt Jót Egyesület, a részvételhez elegendő kétmillió forintból eddig kicsit több, mint kétszázezer gyűlt össze. A maradék összeget két héten belül kellene összeszedni.

Ha ön is szeretné segíteni Kristófot céljai elérésében, az alábbi számlaszámon megteheti:
Tegyünk Együtt Jót Egyesület – MBH 50431173-10009653 (közlemény: Sakktehetség támogatására)