A Miskolci  Egyetem egyik legnagyobb hallgatói létszámot felmutató karán mára megcsappantak a hallgatók
Harmadik évét kezdte meg a Bölcsészettudományi Kar a Miskolci Egyetem campusának főépületében. 2022-ben hagyták ott régi fészküket, a TÜKI-ként ismert épületet.

Az egyetem egyik legnagyobb hallgatói létszámot felmutató karán mára megcsappantak a hallgatók. Emiatt a képzés új helyre költözött, elhagyta régi épületét, a bölcsészek pedig a főépületben találtak otthont 2022-ben.

Akit érdekel a Tüki sztorija, annak ajánljuk az alábbi videót.

A költözés idején az a pletyka kapott szárnyra, hogy az idei Európai Egyetemi Játékok (EUG) – aminek Miskolc Debrecennel közösen biztosított helyszínt – miatt szeretnének sporthotelt kialakítani a campuson viszonylag elkülönülő épületből. Az EUG véget ért, a szállónak viszont semmi nyoma, a TÜKI látszólag üresen áll továbbra is. 

A BTK újabb szemeszterét kezdte a főépületben, ennek apropóján  minap.hu megkérdezte az egyetem kommunikációs osztályát, mit lehet tudni az egykori „bölcsész fészek” jelenéről.

„A Miskolci Egyetem az energiafelhasználás ésszerűsítésére és optimalizálására tekintettel költöztette át a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kart az egykori TÜKI épületéből a főépület oldalszárnyába. Az épület jelenleg üresen áll, az alagsori helyiségeket raktárként használja az egyetem. Az épület további hasznosítására elképzelések már vannak, a tervek részleteiről azonban meglátásunk szerint akkor érdemes szólni, amikor az egyetem megtalálja a megvalósításhoz szükséges pénzügyi forrásokat” – írták válaszképp.