Skip to content

Medvét láttak egy borsodi gyümölcsösben

Nógrád és Hajdú-Bihar megye után most Borsodban bukkant fel egy medve.

Kifejlett, felnőtt barna medvét láttak vasárnap délután Borsodszentgyörgy határában, egy gyümölcsösben – írja a Boon.hu. A palinai falurészen felbukkanó vadállatra a helyi vadásztársaság hívta fel az önkormányzat figyelmét, akik felhívást tettek közzé.

Arra kérték a túrázókat, gombázókat, vagyis az erdőjárókat, hogy legyenek körültekintők, egyedül ne induljanak el. „Lehetőleg csoportosan, akár beszélgetve járják az erdőt, ezzel is csökkentve egy esetleges baleset lehetőségét” – írták.

Az elmúlt napokban a lombkoronasétányáról elhíresült hajdú-bihari Nyírmártonfalván és a Nógrád megyei Mihálygergénél is láttak medvét.

A Bükki Nemzeti Park korábban azt tanácsolta:

Ha valaki medvével találkozik, ne nézzen a szemébe, ne fordítson neki hátat, ne akarjon elfutni, mert gyorsabb nála! Ne etesse, ne próbálja közelről lefényképezni, szelfizni vele, és ne tegyen hirtelen mozdulatokat!



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük