Percek múlva… Találkoznak

Október 1-jén délelőtt 10 órakor találkoznak a hivatalban és írják alá az átadás-átvételről szóló dokumentumokat. 

A leköszönő városvezetés szeptember 30-ai írásbeli közlése szerint – az átadás-átvételhez előkészített dokumentáció alapján – az önkormányzat és intézményei pénzeszközeinek záró állománya – a 2024. szeptember 16-i zárás szerint – 13 milliárd 54 millió 326 ezer 362 forint.

Alakuló közgyűlés: október 4-én

A június 9-én megválasztott miskolci önkormányzati képviselők és a polgármester a október 4-ei közgyűlésen teszik le esküjüket. Ekkor alakul meg a megválasztott képviselőkből Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése, amely a 2024 és 2029 közötti választási ciklusban irányítja Miskolcot.

A 26 tagú új miskolci közgyűlésben – a polgármesterrel együtt – 16 mandátumot a Pont Mi Egyesület, a Fidesz és a KDNP szerzett meg. A DK, az LMP-Zöldek, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek választási összefogása 5 képviselői helyet szerzett meg. A Mi Hazánk és a Függetlenek-SZIVE-Jobbik-Momentum választási szövetség 2-2, a Nép Pártján pedig 1 képviselőt jutatott be a testületbe.  

Az alakuló közgyűlésen kiderülhet, hány frakciója lesz a testületnek. A miskolci önkormányzat jelenlegi szervezeti és működési szabályzata szerint legalább 3 képviselő hozhat létre frakciót. Információink szerint a Fidesz-nek, a KDNP-nek és az MSZP-nek lesz (lehet) önálló képviselőcsoportja a miskolci közgyűlésben.

Alpolgármestereket is választanak

Ugyancsak az alakuló közgyűlésen várható a város leendő alpolgármestereinek jelölése és megválasztása is. Mindez azért szükséges, hogy megkezdődhessék a következő önkormányzati ciklus érdemi munkája Miskolc működtetése és fejlődése érdekében.

boon.hu