Csak vegetál. Bontják a Tündérkertet, a vegetációt pótolják

Járdaburkolat cserélnek.

Tündérkert: balesetveszélyes a miskolciak népszerű parkja

Elkorhadt a fából készült járdaburkolat, ki kell cserélni. Azt viszont még nem tudjuk, mi lesz a Tündérkert sorsa.

„Sziasztok, lehet tudni arról, hogy végül mi lesz a diósgyőri Tündérkert sorsa? – tette fel a kérdést a Miskolc és Én Facebook-csoport egyik tagja. – Tegnap, amikor ott sétáltunk, megdöbbenve láttuk, hogy felszedték a csodás faburkolatot. Csak remélni tudjuk, hogy nem eltulajdonították…”

tündérkert
A Tündérkert faborítású járdái elkorhadtak. Fel kellett szedni őket
Fotó: olvasó

A miskolciak népszerű parkja folyamatosan az érdeklődés középpontjában van. A boon.hu olvasói rendszeresen érdeklődnek állapota, jövőbeni sorsa iránt.

Vaszil Gábor miskolci vállalkozó elmondta , hogy a Tündérkert a rengeteg helyen elkorhadt lépésfák miatt balesetveszélyessé vált. A sétányok felújítása van folyamatban és az időszakos kertészeti munkák is folyamatosak.

 

A Vaszil Gábor által fémjelzett csapat által bérelt és működtetett terület 2021. őszéig töltötte be az előbb is felvázolt módon a Tündérkert szerepet, addig az igazi gazda gondossága látszott a szemgyönyörködtető fákon, virágokon, bokrokon. Miskolciakat és turistákat vonzók voltak a rendezvények, működött a sokat emlegetett a körhinta és nyitva volt a kávézó, amely különleges étel- és italélményekkel várta az arra járókat.

A fordulat 2021. őszére datálható, amikor – ahogy a bérlő fogalmazott – „ideiglenesen” bezártak a Tündérkert attrakciói: megszűnt a kávézó, a parkban elhelyezett kültéri szobrok eltűntek, a körhintát leállították és vászonnal borították be. Azóta a park ugyan „nyitva van”, létezik, de igazából csak vegetál, és a turista vonzó attrakciók is hiányoznak belőle.

Mi van a vízvédelemmel?    

A Tündérkert sorsát befolyásoló történések – mint ahogy a boon.hu beszámolt róla – azzal vették ezt a furcsa irányt, hogy a nagyközönség számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a terület  ivóvízbázis-védelem alatt áll. A Tündérkert alatt ugyanis a város egyik ivóvízbázisa, a Tavi-forrás található.   

boon.hu