Skip to content

Kiadós eső jön késő őszi hűvössel

Kiadós eső jön késő őszi hűvössel

Az ország egyik felén 20-40 milliméternyi csapadék eshet 24 óra alatt.

Délelőtt a keleti tájakon is megvastagszik a felhőtakaró, így nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben délután is, amire a legnagyobb esély délen mutatkozik.

Estig főleg az ország északnyugati harmadán, felén számíthatunk tartósabb esőre, záporra, arrafelé kiadós mennyiség eshet.

A Dunántúl északi felén a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége nagy területen 30 milliméter körül, illetve afölött alakulhat, de kisebb körzetekben meghaladhatja a 40-et is. Délnyugaton és a főváros térségében több, mint 20 millimétert eshet. Délután a Dunántúl déli felében az intenzívebb csapadékgócokban kis eséllyel villámtevékenység előfordulhat.

A várható sok eső miatt ezekre a területekre figyelmeztetést adott ki a HungaroMet:

HungaroMet

A déli tájak és a Tiszántúl ugyanakkor estig szárazon maradhatnak. Ezt követően a csapadékzóna gyengülve délkelet felé helyeződik, északnyugaton csökken a csapadékhajlam.

A délkeleti szelet időnként élénk, a magasabban fekvő helyeken erős, esetleg viharos széllökések kísérhetik, késő délutántól északnyugatira fordul az áramlás.

A maximum-hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos tájakon 10 fok körüli maximumok is lehetnek. Késő este 8 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük