Miskolc. Toca mindjárt esküszik

Alakuló ülését tartja az új miskolci közgyűlés

Esküt tesz Tóth-Szántai József polgármester és a képviselők, megválasztják az alolgármestereket és a szakbizottságok tagjat, vezetőit. Fontos döntések az új miskolci közgyűlés asztalán.

Fotó: Archív

Alakuló ülését tartja Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A június 9-én megtartott önkormányzati választásokon Tóth-Szántai Józsefet választották meg polgármesterré. Városvezetői munkáját 26 tagú képviselőtestület segíti. Az új miskolci közgyűlés alakuló ülésén ismertetik a választás hivatalos végeredményét, leteszi hivatali esküjét a polgármester és a képviselők. Módosítják az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, majd megválasztják az alpolgármestereket, a szakbizottságok tagjait és vezetőit. Az így hivatalba lépett testület szavaz a polgármester és az alpolgármesterek illetményéről is. Élő tudósításban kísérjük végig az alakuló ülés menetét.

új miskolci közgyűlés
Tóth-Szántai József polgármester az új miskolci közgyűlés előtt teszi le hiataéi esküjét
Fotó: Vajda János

09.02: Tóth-Szántai József polgármester vezetésével megkezdte munkáját Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A polgármester köszöntötte az alkuló közgyűlés résztvevőit, vendégeit. Bejelentette, hogy a testület 26 tagja közül 25 van jelen. A közgyűlés résztvevői elénekelték a Himnuszt.