Skip to content

Tiszavirág-életű volt a sikkasztásért elítélt volt DK-s Tisza Szigete

Szabó Lóránd, Dombóvár polgármestere kilépett a saját maga által alapított Tisza Szigetből, miután a párt vezetése jelezte neki, hogy mégsem felel meg a feltételeknek.

Megszűnt az a Tisza Sziget, amelyet Dombóvár volt polgármestere, a DK korábbi választókerületi elnöke, a korábban felbujtóként elkövetett sikkasztásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Szabó Lóránd alapított – erről Szabó tájékoztatta a 24.hu-t. A Sziget azt követően szűnt meg, hogy a taglétszám az alapításhoz szükséges 10 alá csökkent, miután a tagok többsége – köztük Szabó – kilépett.

Az alapító azt követően döntött a kilépés mellett, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke múlt héten, miután tudomást szerzett a Szabó által alapított Szigetről, azzal reagált, hogy „Jeleztük neki, hogy nem felel meg a feltételeknek.” A dombóvári, 424-es Szigetről megjelent hírek előtt a párt még azt közölte a 24.hu-val, hogy nem számít, ki milyen politikai múlttal csatlakozik a szigetiekhez, azóta viszont Magyar arról beszélt, hogy elítélt bűnözők, országgyűlési képviselők és volt MSZMP-sek nem csatlakozhatnak a közösséghez.

Szabó Lóránd korábban arról beszélt, hogy az alapítás előtt egyeztetett a Tisza Párt megyei koordinátorával.

„Tudta, ki vagyok, tisztában volt a múltammal, semmi kizáró okot nem hozott fel, sőt úgy éreztem, hogy örül a csatlakozásunknak”

– írta ezzel kapcsolatban a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy Magyar „láthatóan kapkodva, átgondolatlanul, zsigerből” hozta meg a döntést, amivel mindkét dombóvári Tisza Szigetet lefejezte – a másikat Szabó egykori alpolgármestere, Tigelmann Péter korábbi Együtt–PM-es parlamenti képviselőjelölt alapította.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.10.04. 13:44

    „A DK és a régen ereje teljében lévő MSZP is ritkán süllyedt olyan mélyre, mint most a Tisza Párt.

    Az EP számos harmadik országgal tart fenn kapcsolatokat különböző delegációk révén. Ezen delegációk nagy része ezen a héten alakult meg. Ezeknek a vezetőségébe is a frakciók méretét tükrözve kellene vezetőket választani.
    Vicsek Annamária volt a Patrióták frakció jelöltje az EU-Szerbia delegáció alelnöki tisztségére. Annamária vajdasági politikus, aki a Fidesz-KDNP listáján került be az Európai Parlamentbe. Nála alkalmasabb EP-képviselő ebben a relációban nincs a 720 EP-képviselő közül. És ekkor jön a tiszás Dávid Dóra! Magyar képviselőként a vajdasági magyar képviselő ellen indítványozta, hogy a Patriótáknak járó helyre inkább egy görög párttársát válasszák meg. Magyar képviselőként fő szerepet vállalt abban, hogy Annamáriát megfossza egy kiváló lehetőségtől, hogy a vajdasági magyarság érdekeit képviselhesse. Mérhetetlen szégyen, amit művelt!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük