Skip to content

Drótkerítés, rendőrautók és tábori ágyak: 5 milliárdot szántak volna menekülttáborra Vitnyéden

Drótkerítés, rendőrautók és tábori ágyak: 5 milliárdot szántak volna menekülttáborra Vitnyéden

Mintegy 5 milliárd forintért épített volna menekülttábort a kormány Vitnyéden, amit hivatalosan a kabinet tagad, de a Magyar Hang birtokába ennek ellentmondó dokumentumok kerültek.

Egy titokzatos előterjesztésről ír a Magyar Hang, miszerint az Orbán-kormánynak nagyon komoly tervei voltak Vitnyéden, ahol a hivatalos cáfolatok ellenére menekülttábort akarhattak építeni.

A menekülttábor tervét legutóbb Gulyás Gergely miniszter is tagadta és nyári tábor építését emlegette, de a Magyar Hang dokumentumok alapján több milliárdos tervekről ír, helyszíni riportjában pedig drótkerítésről és rendőrautókról számol be.

HVG írt még szeptember közepén arról, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéd melletti Csermajorban gyanús mozgolódás van az utóbbi hetekben, és a helyiek ebből azt gyanítják, hogy a magyar kormány titokban menekülttábort épít.

Később fényképek is eljutottak a HVG-hez a belső munkálatokról, és láthatóan valami készült: sebtében felhúzott háromméteres drótkerítés, 24 órás rendőri felügyelet, adótorony és titkolózás jellemezte a helyzetet.

Ezután a burgenlandi tartományi vezető a határ lezárásával fenyegetőzött a tervezett menekülttábor miatt, majd az osztrákok is kiakadtak, mondván: a diáküdülő építését nem hiszik el.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Gyuri23
    2024.10.06. 16:31

    ÉS ERRE MÉRGET IS VENNÉTEK?

    JELENTKEZŐKET KÉREK!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük