Bréking.  Kirúgták a Miskolc Holding vezetését

 

 

Rendkívüli közgyűlésen a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának azonnali hatályú menesztéséről döntött ma reggel Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőtestülete.

 

Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere a döntést követően elmondta: “A Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai nélkül nem működik a város. A korábbi átadás-átvétel folyamata Miskolc polgármesteri hivatalát és Miskolc város önkormányzatát érintette. A Miskolc Holding Zrt.-t és annak tagvállalatait nem. A holding a város mindennapi működésének ütőere. Ha azt látjuk, tapasztaljuk, hogy nem működik a közösségi közlekedés, nincs rend a közterületeken, elhanyagoltak a parkok, szemetesek az utcák, akkor nincs rend. A miskolciak – úgy vélem- joggal várhatják, hogy a befizetett helyi adójukért, a megváltott bérleteikért cserébe minőségi szolgáltatásokat kapjanak. Ezért új irányításra van szükség. A város közgyűlése ma úgy döntött, hogy azonnali hatállyal menesztjük a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságát és felügyelőbizottságát, akiktől elvárom, hogy a változás során mindenben működjenek együtt a társaság új vezetésével. Miskolcon minden az embereket kell, hogy szolgálja a jövőben. Éppen ezért az új vezetőség feladata az lesz, hogy felépítsen egy jól működő, prosperáló, lakosságbarát rendszert a Miskolc Holding Zrt.-ben.”

 

A Miskolc Holding Zrt. menesztett vezető tisztségviselőinek és felügyelőbizottsági tagjainak helyére a polgármester új tagok kinevezésére tett javaslatot. Az előterjesztést a közgyűlés elfogadta.

Esetleges új vezetők.  Itt.