A siker titkát kutatták a miskolci fidesz klubban
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Miskolci Képzési Központjában tartott kedd esti beszélgetésen a Highlights of Hungary huszonöt jelöltjéből hárman is bemutatkoztak. A Highlights Klub vendégeit Dufek Zsófia faggatta.

Csehi Marianna, a Highlights of Hungary ügyvezetője elsőként felidézte: a Highlihts of Hungary egy olyan platform, ami minden évben, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb teljesítményeket. Idén öt nagykövet nevezte meg azt az öt embert vagy csoportot, akiknek a tehetségét, szorgalmát és bátorságát példaértékűnek vélik. Borbás Marcsi, Lackfi János, Gyurta Dániel, T. Danny és Almási Kitti választottjaiból áll össze idén a Higlights of Hungary mezőnye.

Utóbbi nagykövet jelöltjei között szerepel Szabó Máté rendező is. A Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője a miskolci eseményen felidézte: tavaly ősszel az egyik legjelentősebb európai teátrumokat magába tömörítő szövetség tagja lett a Miskolci Nemzeti Színház, miután november 19-én csatlakozott az Európai Színházi Unióhoz.

A művész úgy értékelte, hogy a társulat kiválóságai mellett a teátrum sikeréhez döntően hozzájárul az egyedülállónak számító művészeti tanács jelentette színházvezetési konstrukciójuk is – vagyis az, hogy Béres Attila igazgató mellett három rendezőtársán kívül ő maga is komoly beszólással bír az intézmény életébe.

Ezt követően hamar sietett javítani felkonferálását a Your Nature kollekció megalkotója, aki hangsúlyozta: magára nem textilművészként, sokkal inkább textiltervezőként tekint. Temesi Apol évekkel ezelőtt azon kezdett el gondolkodni, miként tudná a hazai textilipar felhalmozott hulladékait hasznosítani. Mígnem a jellemzően gyapjúanyagoknak a belső építészetben találta meg új otthonát: hő- és hangszigetelő funkciójukban sikerült kiaknázni tulajdonságaikat. Hovatovább, azóta már invazív növényi fajokból nyert készítményekkel festi azokat.

Az inspiráció kérdésének körüljárásában segített az este folyamán Antal István. A sikeres roma férfiakat bemutató Sorsformálók c. kötet elkészültéről annak szerkesztője kifejtette: a többi közt a közigazgatás, a politika, a művészet és a sport világából érkező tizenkét alany életútja kiválóan megmutatja, miféle megküzdési stratégiákkal lehet akár kimondottan hátrányos helyzetből is nagy eredményeket elérni. Ezeket a sikereket – mutatott rá – a könyvben bemutatott férfiak gyakran csak annyival nyugtázzák, hogy „én csak teszem a dolgomat…”

A szavazás október 20-án zárul, addig ITT minden nap le lehet adni a voksunkat a választottainkra.

minap.hu infó