Közel 100 millió forint nagyságrendű végkielégítés vagy jutalom került kifizetésre Dr. Ignácz Dávid (volt jegyző), N. Szántó Rita és Dr. Szarka Barbara részére?

 Küldjél fotót, viccet, (vicces képet) verset, közérdekű adatigényléseket

Tisztelt Miskolc Város Polgármesteri Hivatala!

Családom tudomására jutott, hogy a távozó miskolci városvezetők több száz millió forintos összegeket vettek ki Miskolc város kasszájából különböző kifizetési címeken az utolsó heteikben. Ennek kapcsán szeretnénk néhány konkrét kérdést feltenni, hogy tisztázhassuk ezen információk valódiságát.

Az Infotv. alapján közadatokkal kapcsolatban kérünk tájékoztatást az alábbiakban:

  1. Végkielégítések és jutalmak:
    • Milyen végkielégítést, jutalmat vagy egyéb kifizetést fizetett az Önkormányzat, illetve a Miskolc Holding Zrt. és annak tagvállalatai az elmúlt fél évben távozó dolgozóinak? Kérjük, személyenként bontva (névvel és pontos összeggel), valamint az ehhez kapcsolódó dokumentumok megküldését email-ben.
  2. Kiemelt személyek kifizetései:
    • Igaz-e, hogy közel 100 millió forint nagyságrendű végkielégítés vagy jutalom került kifizetésre Dr. Ignácz Dávid (volt jegyző), N. Szántó Rita és Dr. Szarka Barbara (volt sajtómunkatárs és kabinetvezető) részére? Rajtuk kívül más személyek részesültek-e végkielégítésben vagy egyéb a havi rendszeres fizetéstől eltérő juttatásban az elmúlt 6 hónapban? Ha igen, kérjük, küldjék meg a vonatkozó szerződéseket is.
  3. További dolgozók kifizetései:
    • Szvoboda László, Vargáné Barkóczi Boglárka, Petruskó Norbert (volt kabinetdolgozók), valamint Dimény Imre (igazgatósági tag) részesült-e bármilyen, a havi tiszteletdíjtól vagy fizetéstől eltérő kifizetésben az elmúlt évben? Ha igen, kérjük ennek részleteit és az ehhez kapcsolódó szerződéseket
  4. Jelenlegi foglalkoztatás:
    • Jelenleg foglalkoztatja-e vagy áll-e megbízási szerződésben a Miskolci Önkormányzat, illetve annak tulajdonában lévő társaságok Vargáné Barkóczi Boglárka, Dimény Imre, N. Szántó Rita, Szvoboda László személyekkel, vagy vállalkozásukkal? A felsorolt személyek az „állásosztóként” elhíresült Varga László mszp-s volt politikus családtagjai és barátai. Ha igen, kérjük, a vonatkozó szerződések megküldését.
  5. Versenytilalmi szerződések:
    • A Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatójának, Dukai Zoltánnak van-e versenytilalmi szerződése? Ha igen, mi ennek a tartalma és történt-e számára bármilyen a havi fizetésén felüli kifizetés az elmúlt 5 évben? Kérjük, ezen szerződést küldjék el nekünk email-ben.
    • A 2024. szeptemberében hivatalban lévő igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok, valamint Veres Pál volt polgármester rendelkeztek-e versenytilalmi szerződéssel? Kaptak-e végkielégítést, jutalmat vagy a megbízási díjazásukon felüli kifizetést az elmúlt egy évben? Ha igen, kérjük ezeknek a szerződéseknek megküldését.
  6. Tagvállalati vezetők kifizetései:
    • A Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainak – 2024 szeptemberében pozíciót betöltő – vezetői és vezető helyettesei  rendelkeznek-e versenytilalmi szerződéssel? Mely dolgozók részesültek ilyen szerződésben, és történt-e számukra bármilyen a havi fizetésükön felüli kifizetés az elmúlt évben? Kérjük, ezen szerződéseket is küldjék meg nekünk.
  7. Távozó vezetők felelőssége:
    • Ha történtek kifizetések, van-e felelőssége Veres Pál ex-polgármester úrnak, a három ex-alpolgármesternek, illetve az önkormányzat pénzügyi vezetőjének?
  8. Jutalmak a távozó vezetőknek:
    • A távozó polgármester és a három alpolgármester részesült-e bármilyen, a szokásos havi fizetésen felüli juttatásban az elmúlt egy évben? Ha igen, kérjük, küldjenek részletes tájékoztatást az összegekről, kifizetés időpontjáról és a szerződésekről.

Kérjük, hogy a fenti kérdésekhez kapcsolódó szerződéseket és dokumentumokat legyenek szívesek megküldeni az alábbi email címünkre: hajdu7867@gmail.com

Ezen e-mail-t a miskolc.hu honlapon talált önkormányzati képviselők is megkapják, hogy minél hamarabb a közadatok szolgáltatásával foglalkozó osztályhoz kerülhessen.

Amennyiben adatigénylésünket annak mértéke miatt elutasítanák, abban az esetben akár külön magánszemélyenként 1-1 kérést is el tudjuk küldeni kérelemként, ahogyan Önöknek megfelelő.

Maradok tisztelettel
Hajdu István