Lisa Marie Presley két hónapig hűtve tartotta otthon az öngyilkos fia holttestét 12 fokon

Lisa Marie Presley két hónapig hűtve tartotta otthon az öngyilkos fia holttestét
Lisa Marie Presley 2014-ben – Fotó: Jun Sato / Getty Images

Kedden jelent meg Lisa Marie Presley posztumusz önéletrajza, amit lányával, Riley Keough-val közösen írt.

A From Here to the Great Unknown (kb. A nagy ismeretlenbe) részleteit már elkezdte szemlézni a bulvársajtó, a legsokkolóbb pedig eddig az, hogy a szöveg szerint Lisa Marie hónapokig hűtve tartotta otthon fia, Benjamin Keough holttestét. Benjamin 2020-ban öngyilkos lett.

A Page Six szemléje szerint Lisa Marie arról ír a könyvben, hogy Kaliforniában nincsen olyan szabály, ami szerint el kellene temetni valakit azonnal. Ezért talált egy nagyon empatikus temetkezési vállalkozót, aki a házához szállította a holttestet. Az egyik hálószobát alakították át „Ben Ben”-nek.

A szobát 12 fokra hűtötték, Lisa Marie pedig állítása szerint hozzászokott ahhoz, hogy ott törődik tovább a fiával. Egy alkalommal a nő és lánya, Riley úgy döntöttek, hogy készítenek egy közöst tetoválást a fiú emlékére, az egyik mintája alapján.

Amikor a tetoválóművész megkérdezte, hogy van-e fotó a mintáról, Lisa Marie azt mondta neki, hogy nincsen, de meg tudják mutatni – és odavezették a hűtött szobába. Riley Keough szerint ez életének öt legabszurdabb pillanata között van.

Riley szerint a tetoválós eset után úgy döntöttek, eltemetik Benjamint. A temetést Malibuban tartották, a ceremóniát Deepak Chopra vezette. Végül Benjamin végső nyugvóhelye Gracelandben lett, Elvis Presley mellett. Később Lisa Marie is követte ott 2023-ben.