Napi Gáti.  Prognosztizálható volt, hogy a helyzet nem fog javulni Toca alatt sem

Az informatika soha nem volt a miskolci városháza erőssége. Ezen az sem javított, hogy a bukott polgi informatika szakos volt, mert más a papír, meg más a szakértelem.

Prognosztizálható volt, hogy a helyzet nem fog javulni Toca alatt sem.

Kivételes lehetőség volt, hogy a választástól a funkciók tényleges betöltéséig közel 4 hónap állt rendelkezésre, amit Veressel bratyizás helyett értelmesen is ki lehetett volna tölteni. Sőt! Veres volt az utolsó, akivel a város jövőjéről érdemes lett volna szót váltani. De csak azért, hogy megtudjuk, hogy mit ne tegyünk.

Na de térjünk rá az informatikára, annak is egy szűk szegmensére. Négy (azaz 4) hónap állt a képviselők rendelkezésére, hogy megválasztásuk biztos tudatában összetákoljanak valami szánalmas életrajzot, elérhetőséget, képviselői programot, amit még szerényebb képességű informatikusok is feltehettek volna a miskolc.hu oldalra időzítve, azaz hogy október elseje után azonnal elérhetőek legyenek. Ez a jelenlegi bagázsból egyetlen embernek sem fordult meg a fejében.

Aztán itt a jegyző kérdése. Noha a jegyzőség elméletileg pártsemleges, valami sejtelmünk azért lehetett, hogy a gyakorlat nem követi az elméletet, és váltásra számíthatunk. Moindössze annak módja volt kérdéses. Ehhez képest csak annyi történt, hogy a miskolc.hu oldalon tegnap délben még két korábbi aljegyző szerepelt, miközben a jegyzői rovat üresen árválkodott, estére annyit változott a helyzet, hogy eltűntek az aljegyzők is, helyüket egyetlen aljegyző, Dr. Nevelős Szabolcs aljegyző vette át.

Komikus vagy szánalmas? Ki-ki döntse el, ha ez más vármegyében történik, én teli szájjal kacagok, szűkebb pátriámban azonban rossz előérzeteim vannak.

Fotó: Archív