Skip to content

Közel volt a győzelemhez is, végül döntetlen játszott Hollandiával a magyar válogatott

Közel volt a győzelemhez is, végül döntetlen játszott Hollandiával a magyar válogatott

Negyven éves nyeretlenségi sorozatát megszakította a magyar válogatott Hollandia ellen, és bár a győzelem is meglehetett volna, végül a döntetlennel kellett beérnie Marco Rossi csapatának a Nemzetek Ligája 3. fordulójában.

Szervezetten és harcosan kezdte a Hollandia elleni Nemzetek Ligája-találkozót a magyar válogatott, a hollandok türelmesen, de veszélytelenül passzolgattak. Helyzetig először a magyar csapat jutott el, a 17. percben Szoboszlai szögletből adott lapos passzt a tizenhatos vonalán várakozó Sallai Rolandnak, aki a kapufát találta el.

A holland mezőfölény megmaradt, a 32. percben azonban Nikitscher Tamás lecsapott a labdára a félpálya közelében, majd Nagy Zsolt elé passzolt. A beadás Varga Barnabás felett Sallai Roland elé szállt, aki belsővel a kapuba helyezte a labdát, ezzel Magyarország-Hollandia 1-0.

A hollandok legnagyobb lehetősége az első félidőben egy furcsa szituációt követően alakult ki: Dibusz Dénes és Szoboszlai Dominik nem értette meg egymást egy kirúgásnál, a kapus által lehelyezett labdával a magyar válogatott csapatkapítánya egyszerűen elindult, a bíró a második labdaérintésénél a sípjába fújt és közvetett szabadrúgást adott a hollandoknak mintegy 8 méterről. A magyar válogatott a kapuban állt sorfalat, a lekészített labdát végül Gakpo lőtte laposan kapura, de Dibusz hárítani tudott.

A második félidőre fokozatot váltottak a hollandok, többször fejjel tudtak veszélyeztetni. A 76. percben a csereként beálló Malen léphetett volna ki, Fiola Attila viszont buktatta, amiért sárga lapot kapott. A hollandok pirosat reklamáltak, csapatkapitányuk, van Dijk sárga lapot kapott a panaszáradatért. Két perccel később ez döntőnek bizonyult, ugyanis van Dijk Fiolához hasonló módon buktatta Csoboth Kevint, amiért megkapta második sárga lapját, a magyar csapat ezzel emberelőnybe került.

Hollandia emberhátrányban sem mondott le az egyenlítésről, aminek meg is lett a gyümölcse, egy sokadik beívelt szabadrúgás után Denzel Dumfries fejelt a kapuba a 83. percben, 1-1-re módosítva az eredményt. Ezt követően már inkább a magyar csapat volt a kezdeményező fél, de a beíveléseinkből nem alakult ki helyzet. A meccs 95. percében Szoboszlai Dominik még szabadrúgásból próbálkozhatott, de nem találta el a kaput, így a végeredmény maradt Magyarország-Hollandia 1-1.

A Rossi-féle magyar válogatott ezzel újabb bravúros eredményt ért el és megszerezte első gólját az idei Nemzetek Ligájában. Mivel a másik mérkőzésen Németország idegenben 2-1-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát, a magyar válogatott ezzel lépéselőnybe került a bentmaradásért folytatott küzdelemben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük