Miskolc. Kisfiát megfenyegették, megpofozták és majdnem rágyújtották a kabátot

Az első történetről Klára számolt be a közösségi médiában, de nagyon gyorsan kiderült, hogy bizony közel sem egyetlen elszigetelt esetről van szó. Aki pedig Miskolc hátrányosabb részein él, vagy közlekedik, az sajnos azt is tudja, hogy a legkevésbé sem ritka események kerültek most újra napvilágra. Jó lenne már ez ellen tenni valamit. Klára fia támadás áldozata lett.

Elkapták az elkövetőket, de az édesanya most sem nyugodt. Csak abban bízik, hogy megkapják méltó büntetésüket, és nem elengedik őket. (Klára kiemelte, hogy mindenki vigyázzon a gyerekekre és szóljon nekik, hogy csapatosan menjenek haza, hogy ők ne legyenek áldozatok.

Az édesanya elmondása alapján három eset volt. Az első kettő a V8 autómosónál a Kiss Ernőn, a harmadik a Kis-Hunyadon. A kisfiát megfenyegették, megpofozták és majdnem rágyújtották a kabátot, ahogy a táskájából kivett sprayt gyújtóval meggyújtották, miközben fújták ki. Két gyermekkorú, erőszakos kölyök.

További megerősítés is jött a történetre, egyértelművé téve, hogy egyáltalán nem egyedi esetről van szó.

Egy hölgy tegnap a Búza téren megvédett egy gyereket két tizenéves fiúból és két tizenéves lányból álló bandától este fél nyolc környékén. Kérte az emberek segítségét, kérte a sárga jelzéses biztonsági őrök segítségét is, senki sem tett semmit. Közönyösek voltak. Utóbbiak csak álltak karba tett kézzel és nézték, mi történik. Tehetetlen dühében hangoskodva rúgott az egyik támadó felé, aki végül feladta, vélhetően félve attól, hogy csak felhívják így magukra a figyelmet.

Az alig 60 kilós hölgy nem tudott csak úgy elmenni a dolog mellett. Rendőrt sem hívott senki. Kérte, hogy legalább emberségből. Nem segítettek neki a meglett férfiak. Nagyon nagyon elszomorító. Bármelyikünk gyermekét inzultálhatták volna.