Felmondott a Pesti Srácok újságírója, mert bizonyos jobboldali körökben „már rég telibe szarják az összes erkölcsi alapot”

Felmondott a Pesti Srácok újságírója, mert bizonyos jobboldali körökben „már rég telibe szarják az összes erkölcsi alapot”

Facebook-oldalán jelentette be Ábrahám Róbert, hogy felmondott a kormányzati propagandalapok kiadójánál, a Mediaworksnél. (Azok számára, akik sem az egykori Pesti TV-t, sem a Pesti Srácokat nem követik, Ábrahám neve onnan lehet ismerős, hogy ő az, aki nyáron megütötte Puzsér Róbertet.) Posztjában azt írja,

 

„Hetek óta vívódok azon, mi a helyes és mi a helytelen. A háttérben ugyanis kialakult egy olyan bizalomvesztés, amit nem tudok tovább takargatni. És ilyenkor mit tehetek? Ha szembefordulok velük, akkor abból egy másik erőtér profitál. Ha tétlenül tűröm azt az aljasságot, amit művelnek, akkor csak még arrogánsabbá és önhittebbé válnak. (…) Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy miért váltak egyesek ennyire arrogánssá. A válasz viszonylag egyszerű: elkapatták őket, mert a jobboldali világnézetet vallók gyakran összekeverik a lojalitást a szolgai meghunyászkodással. Ezért lehet az, hogy bizonyos körökben már rég telibe szarják az összes erkölcsi alapot, amelyből az egyén jobboldalisága fakad: a hűséget, a szavahihetőséget, hogy nem teszünk homlokegyenest mást, mint amit mondunk”.

 

Ábrahám a harmadik újságíró, aki rövid időn belül elhagyja a nemrégiben a KESMA-hoz telepített PS-t. Jurák Kata szeptember 7-én jelentette be, hogy távozik a laptól. Posztjában arra utalt, ennek oka, hogy Füssy Angéla a Bese Gergő ügyet két, pedofil papról szóló cikkbe tette bele, emi Jurák szerint „összemossa a pedofíliát a homoszexualitással” (ismerős?), és ez számára elfogadhatatlan. Miután a PS egyik legrégebbi munkatársát maga a főszerkesztő tette helyre (mint kiderült még a cikk megjelenését megelőzően beadta a felmondását), Jurák bevallotta, hogy nem ez volt távozásának oka. Ettől függetlenül rövid időn belül felmondott Füssy Angéla, az onimózus cikk írója is.