Miskolc. Most népszavazással vethetnénk véget a kormány ámokfutásának
‼️Népszavazási aláírásgyűjtés Miskolcon‼️
?(Segíts te is egy megosztással!) ?
A „kiemelt beruházások” szinonímájává váltak mára azoknak az építkezéseknek, amiket a kormány erőszakkal akar letolni a helyben érintett lakosság torkán: debreceni CATL akku gyár, Balaton parti hotel építések, Fertő tó lebetonozása, budapesti mini Dubai és sorolhatnánk még.
Most népszavazással vethetnénk véget a kormány ámokfutásának, amivel a kiemelt beruházásokat szabályzó törvényszakasz hatályon kívül helyezhető lenne. Ehhez a 200.00?0 magyar ember aláírása kell, amiben rád is számítunk itt Miskolcon.
❓Miért érint ez téged? A kiemelt beruházások törvénye lehetőséget biztosít a kormánynak, hogy felülírjon környezetvédelmi szabályokat, helyi építési rendelkezéseket, fák védelméről rendeleteket, és mindezt úgy, hogy közben korlátozzák és megnehezítik a helyi önkormányzatok és a civil szervezetek részvételét, sőt a felelős hatóságok dolgát is megnehezítik. Mára annyira kiszélesítették a törvényt, hogy bármilyen beruházás kiemelt beruházásnak minősíthető, ha az ipariparkban létesül.
⁉️Mi lesz, ha sikerrel jár a népszavazás? Bár a már elindult beruházásokat nem állíthatja meg, azonban arra kényszerítheti a kormányt, hogy bármilyen haveri cég, kínai vagy orosz vállalat jön, azoknak is minden szabályozásnak meg kell felelni, és az önkormányzatok és civilek is élhetnek a környezetvédelmi törvények által biztosított teljes jogukkal. Ez persze nem jelenti azt, hogy hasznos beruházások létrejötte korlátozva lenne, de minden beruházásnak azonos szabályokat kellene követnie. Vége lenne a kivételezésnek és a hatalom ilyen formájú visszaéléseinek.
☝Gyere te is, és írd alá a népszavazási kezdemény hivatalos támogató íveit. Az aláíráshoz név, lakcím és személyi szám (nem személyigazolvány szám!) kell. Személyi szám (a névvel és címmel együtt) a lakcím kártyán található meg. Bármilyen magyarországi lakcímmel aláírható a támogató ív.
?Miskolcon a Centrum áruház előtti közterületen (Miskolc, Széchenyi út 111.) a következő időpontokban írhatod alá az íveket:
2024.10.16 (szerda) 15:30-18:00
2024.10.18 (péntek) 15:30-18:00
2024.10.19 (szombat) 9:00-12:00
2024.10.21 (hétfő) 15:30-18:00
A népszavazás hivatalos információs oldala: https://nepszavazas2024.hu
A miskolci aláírásgyűjtést helyi civil önkéntesek szervezik.