Miskolc.  A Rockwell túl messzire ment a hallgatók szerint. Ki az idegenekkel

A Hallgatói Önkormányzat szerint a Rockwell klub a diákok megfelelő tájékoztatása nélkül végzett átalakításokat a Galéria épületében. A szórakozóhely személyzete viszont azt állítja, hogy megállapodásra jutott a rektor asszonnyal, és ennek fényében kezdték meg a munkálatokat, majd ezután jött az egyetemisták hivatalos levele, miszerint nem szeretnék, ha a komplexum bulik helyszínéül szolgálna.

“Már az utolsó simításokat végeztük, amikor váratlan és megdöbbentő hírt kaptunk az egyetem vezetőségétől: a Hallgatói Önkormányzat egy hivatalos levélben közölte az Egyetemmel, hogy nem támogatják a rendezvények megrendezését ezen a helyszínen a következő egy évben” – olvashatjuk a Rockwell Klub Facebook oldalán.

Mindezek mellett az egyetemisták arra is felhívták a figyelmet, hogy a klub pontatlan és félrevezető állítást fogalmazott meg amikor azt írta: “a HÖK álláspontja szerint az elkövetkező évben egyáltalán nincs szükség hallgatói zenés-táncos rendezvényekre az Egyetemvárosban”.

Ezzel ellentétben a ME-HÖK (Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata) leveléből kiderül, hogy ők nem az események megrendezését helytelenítik, hanem annak körülményeit. A “Roki” által kiszemelt új helyszín ugyanis a tanulmányi épületek szerves részét képezi, amely egyrészt műemlék, másrészt pedig fontos kutatásoknak ad otthont. “Ilyen például az Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézet, ahol költséges gépekkel folyamatos méréseket végeznek, és ezekre kedvezőtlen hatással lennének az erős hanghatások”.

“A hallgatói érdekeket szem előtt tartva továbbra is hangsúlyozzuk, hogy szükség van szórakozóhelyre és egyetemi bulikra, de nem minden áron”– írják a diákok levelükben.

A hallgatók hozzáteszik, hogy jobban örülnének annak is, ha a campuson belüli eseményeket elsősorban a Miskolci Egyetem hallgatói számára szerveznék. Ami pedig a „Rockwell bulikat” illeti, a tervezet szerint idén ősszel 24 rendezvényt kívánnak megszervezni, amiből összesen kilencet hirdetnek meg kizárólag egyetemistáknak, viszont ezekre külsős személyeket is beengednének. A ME-HÖK szerint több dékán és oktató is az ő álláspontjukat erősíti, és nem támogatják, hogy egy tanulmányi épület szórakozóhellyé váljon.

A “Roki” egyébként egy péntekre ütemezett eseményét a kialakult helyzet miatt egy nappal később, szombaton tartotta meg, a Galéria helyett az egyetem Díszaulájában. A Hallgatói Önkormányzat szerint a szórakozóhely csapata erről sem tájékoztatja a diákokat megfelelő módon és időben.

“A Rockwell biztosított minket arról, hogy a szakestélyek tekintetében megoldást fognak kínálni, azonban tudomásunkra jutott, hogy az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar hamarosan esedékes szakestélye a Díszaulából másik helyszínre kell, hogy költözzön a klub tevékenysége miatt – amelyről a Hallgatói Önkormányzat szintén nem értesült”… – írja a HÖK a Facebook oldalán.

A Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlése, reagálva az eseményekre egyöntetűen kijelenti, hogy NEM TÁMOGATJA ilyen körülmények között zenés táncos rendezvények megrendezését a Miskolci Egyetem tanulmányi épületeiben