Miskolc. Vége a  cirkuszkodásnak,  állateledel bolt is lesz a helyén. A PLAZA törvény előírásai szerint

Régen itt voltak a vándorcirkuszok.

Miskolc délen, az Auchan, Aldi és EcoFamily áruházak környékén.

Miskolc közgyűlése még júniusban döntött a MI-SHOP üzletház tele

Miskolc közgyűlése még júniusban döntött a MI-SHOP üzletház telepítési tanulmányterv és a kapcsolódó településrendezési és tervezési szerződés jóváhagyásáról, valamint a terület kiemelt fejlesztési övezetté nyilvánításáról. A napokban pedig már a Herman Ottó Múzeum Régészeti Osztály osztott meg egy fotót a Facebook-oldalán arról, hogy megelőző feltárás zajlik a jövőben beépíteni kívánt területen.

A látványtervek szerint így fog kinézni az EcoFamily mellé tervezett bevásárlóközpont

A tervek szerint egy bruttó 400 négyzetméter alapterületű, egyszintes, a PLAZA törvény előírásait is figyelembe véve egymástól elválasztott üzletegységek valósulnak majd meg. Arról egyelőre nincs információ, hogy milyen üzletek nyithatnak majd az új bevásárlóközpontban, mivel ezeket az építés után bérbeadással hasznosítják majd. A beruházó szándéka szerint nem lesz vendéglátóegység, elsősorban ruházati üzletek, cipőboltok, állateledel bolt kerülhetnek majd ide.

Így nézhet majd ki szemből az épület és a parkoló

A beruházás várhatóan két ütemben valósul meg. Az első ütemben 20% körül alakul majd a beépítés mértéke, amely a második ütem befejeztével a 40 százalékos szintet érheti el. Először 47 darab parkolóhelyet alakítanak ki a komplexumnál, ami a második ütem befejezésével 112 darabra növekedhet. Az épület magassága 6 méter alatt marad majd.

Fákkal körbevett, árnyékos parkolót terveznek