Napi Gáti. A művelethez igénybe véve több testnyílást

Tisztelt Polgármester Úr!

Közel két évtizede vagyok belvárosi lakos, de ezen időszak alatt soha nem sikerült Önt megpillantanom, engedtessék tehát meg az a feltételezésem, hogy nem túl sűrűn fordul meg mifelénk, aminek nyílegyenes következménye, hogy nem sok információja lehet a hétvégi belvárosi pezsgésről.

Egyes kocsmákban hajnali 4-ig megy a dáridó, a csendháborítás, a tam-tam, a böfögős „zene”, csak fogyjon a pia, meg talán más is, mert hajnalra sok fiatal azt sem tudja, merre van az arra, és hogy hol könnyíthetne magán, a művelethez igénybe véve több testnyílását.

Meglehet, arról sincs informálva, hogy az ingatlanok 10 méteres körzetében a tulajdonos kötelezettsége a tisztán tartás, és hogy fokozottan vonatkozik ez a vendéglátó helyekre, ezeknek a nyitvatartásuk teljes időtartama alatt takarítaniuk kellene a vendégeik mocskát. Naná, hogy ez a tevékenység nem növeli a bevételt, azaz elhanyagolják, és naná, hogy a rendészet bünti helyett félrenéz. Na és naná, hogy reggel meg a városgazda takarít a kocsmárosok helyett közpénzből.

Elődje nagy barátja volt a kocsmáknak, a dorbézolásnak, esze ágában nem volt betartatni a városi rendeletet, amelyet remélhetően villámgyorsan előteremt Önnek a kiválóan képzett városházi gárda.

Vagy nem. De miért is ne, hiszen körbe van véve kiválóbbnál kiválóbb hűséges, vérprofi fideszesekkel.

IMG_20241012_071957.jpg

A csatolt képen az üvegcserepeket tekintheti meg csikkekkel vegyítve, amint a városgazda épp felsepregeti, és csak személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt vágtam le a képről azt a dolgozót, aki nem tehet arról, hogy vele takaríttatnak. A közelben tartózkodott a munkavezető, megkérdeztem, tud-e arról, hogy ott nem nekik, hanem a kocsmának kellene takarítania. Kissé furcsa válasza az volt, hogy azok nem teszik, tehát mit csináljanak. Elláttam megfelelő tanáccsal, azaz hogy értesítsék a rendészetet, mire egy legyintés jelezte, hogy a lóval imádkozás hasznosabb tevékenység véleménye szerint.

Tisztelettel kérdem, a következő 5 évben is megteszik azt a szívességet, hogy a kocsmák helyett a városgazda takarít? A rendészet kap valamit a kocsmáktól, polgármesteri utasításra nem járnak el, vagy csak szimplán kerülik a munkát? Ami egyébként se nem szégyen, se nem büdös.

Hogy akarnak gyilkosságokat megakadályozni, amikor még a helyi rendeletben előírt takarítást sem képesek bevasalni?

Na és ha már itt tartunk, nagyívű gondolkodónk, Hollósy képviselő keszekusza nyilatkozatát olvashattuk 2015-ben:

A rendszer bevezetéséről januárban kezdődött egyeztetés a lakossággal, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának javaslatára. A lakosság visszajelzése szerint szükség van egy olyan közösségi rendészre, aki a nap 24 órájában elérhető minden polgár számára – mondta Hollósy András.”

Forrás: https://kdnp.hu/szervezet/miskolc/eloszor-miskolcon-johet-letre-sheriff-rendszer

Tessék mondani, melyik az a munka törvénykönyvét nem sértő munkahely, ahol 24 órás a munkaidő?

Tudja Ön, hogy a jelmezes emberkék soha nem dolgoztak munkaidőn túl, sem hétvégén, azaz vasárnap hajnali 1-kor?

A mi seriffünk egyébként még tovább ment, ő adta a tippet a kövesdi focistáknak, hogy hová parkoljanak a tűzoltási felvonulási területen. Ahol nem lehet megbüntetni őket.

Nem tudom, világos-e. Tehát nem a városüzemeltetést értesítették, hogy hibás táblázás miatt létezik kiskapu, hanem a sumákokat segítették. Erre számíthatunk a következő 5 évben is?

Kíváncsian várom a következő szombat reggelt. Nem vagyok túl bizakodó.

Tisztelettel: Dr. Gáti Attila

attilagati@gmail.com