81 évesen jutott be a Miss Universe döntőjébe Csoj Szunhva

Miss Universe versenyén eltörölték a felső korhatárt, így az idősebbek is megmeríttethetik szépségüket.

A 81 éves ezüsthajú Csoj Szunhva nemrég történelmet írt azzal, hogy a Miss Universe Korea verseny legidősebb versenyzője lett – számolt be róla a Reuters. Korábban nem voltak idősebb modellek, hiszen 28 év volt a felső korhatár. Csoj Szunhvának a döntőbe is sikerül bekerülnie a legszebb nők közé. Végül a verseny győztese nem ő lett, de így is kapott egy díjat. A legjobban öltözött induló díját neki ítélték.

72 éves koráig ápolóként dolgozott

„Miután meghallottam, hogy eltörölték a korhatárt, arra gondoltam  hú, ez nagyszerű. Nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget”

– mesélte a motivációját az idős modell. Csoj Szunhva bevallotta, hogy a 20-as éveiben szemezett a modellvilággal, azonban végül ápolóként helyezkedett el. Éppen az egyik páciense javasolta neki, hogy próbálja meg magát, így végül 72 évesen kezdett modellkarrierbe.

Csoj Szunhva a páciense biztatására beiratkozott egy modelliskolába, és a kórházban töltött éjszakák során, amikor volt egy kis pihenője a kifutón való mozgást és a pózolást gyakorolta. A mára már a 81 évét taposó karrierje azóta beindult: több divatbemutatón is feltűnt, különleges szépségével meghódította a magazinokat, történetével pedig televíziós műsorok foglalkoznak.