Miskolc. Ő később érkezett a késsel, és akkor szúrta hátba Csanádot. A Földesbe járt?

Több forrás is azt állította, hogy a támadó az utcára lépve gyorsan szúrhatott. Az egyik helyi fiatal beszámolója szerint a fiatal férfi lemaradt, megvárta, amíg a többiek elhagyják a pincét, így ő később érkezett a késsel, és akkor szúrta hátba Csanádot.

Ami biztos, hogy a szúrás a hátán érhette a fiatalt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni az életét, és a helyszínen életét vesztette.

Az elkövető  beismerő vallomást tett.

Az elkövető egy 20 éves vadnai fiatal, B. Bálint,  aki Miskolc egyik elitnek számító gimnáziumában  (Földes?) végzett, kimondotta jóarcú srác.

A rendőrség az esetet követően halált okozó testi sértés bűntette miatt indított eljárást, ez a tényállás azonban büntetési tételét tekintve jóval kedvezőbb az emberölésnél.

A halált okozó testi sértés büntetési tétele enyhébb, mint az emberölésé, mivel az elkövető célja nem a halál okozása, hanem a testi sértés, amelynek következménye a halál. Míg az emberölés szándékos életkioltás, ezért súlyosabb büntetést von maga után, a halált okozó testi sértés előre nem látott következményként jár halállal. Ennek megfelelően az emberölésért kiszabható szabadságvesztés 5-től 15 évig terjed, míg a halált okozó testi sértésért általában 2-től 8 évig.