MiskolcPár órára kijöhetett a klinikáról Lehoczki

Pár órára kijöhetett a klinikáról, és személyesen is tiszteletét tehette annak a könyvnek a bemutatóján, amelyben két novella is említi hűséges négylábú társait.

Az elmúlt napokban már nagyjából mindenki tudomást szerezhetett arról, hogy a kutyás mentőcsoport vezetője kórházba került, és sokan támogatták is őt irányított véradással. Felesége nemrég hírt adott arról is, hogy a laborvizsgálatok eredményei szerint férje állapota sokkal jobb a kezeléseknek köszönhetően. Így az orvosi véleményezés azt is lehetővé tette számára, hogy a kórházat néhány órára el tudja hagyni, és meg tudjon jelenni Budapesten egy olyan könyvbemutatón, amelyre már két hónappal ezelőtt meghívta a Magyar Szemle Alapítvány.

A szóban forgó mű a T’örökségünk / Örökül kaptuk – örökül hagyjuk címet viseli. A könyv hét magyar és három török szerző tollából, valamint két török és nyolc magyar festőművész tehetségéből született. Célja, hogy történeteivel ápolja és hangsúlyozza a két ország régóta összefonódó kapcsolatát, kultúráját, értékeit és történelmét. A kötet két olyan novellát tartalmaz, amelyekben megjelennek Lehoczki-Spider László kutyái. Az egyikben Mancs, a másikban pedig Hope szerepel, utóbbiról még egy illusztrációt is láthatnak az olvasók. Ugyan a mostanság búslakodó Hope gazdája még nem térhet haza a kórházból, annak azért nagyon örült, hogy részt vehetett az eseményen, ráadásul, hogy családja és szeretett kutyája társaságában tehette ezt meg.

“Felemelő érzés volt négy nap után találkozni Hope kutyámmal és a családom körében eltölteni ezt a délutánt”– írja a Spider Mentőcsoprt vezetője Facebook posztjában.

A könyv bemutatása a Magyar-Török Kulturális Évad keretén belül zajlott. A két országot összefogó projekt 2023. december 18-án vette kezdetét azzal a céllal, hogy közelebb hozza egymáshoz ezeket a nemzeteket. A dátum kiválasztása nem egy véletlenszerű döntés során alakult így, hanem azért mert ezen a tavaly téli napon ünnepelte 100. évfordulóját a magyar–török barátsági szerződés, amelyet 1923. december 18-án írtak alá a felek.

Fotó: Lehoczki Official