Skip to content

Jellinek Dániel magára vállalta a csalást, amellyel az apját vádolják a számlagyáras ügyben

Jellinek Dániel magára vállalta a csalást, amellyel az apját vádolják a számlagyáras ügyben

Jellinek Dániel megerősítette, saját magát vádolta meg az elmúlt évek egyik legnagyobb számlagyáros ügyében, hogy ne az apjának, valamint egy munkatársának kelljen bíróság elé állnia.

Ötven vádlottat vonhatnak felelősségre az elmúlt évek egyik legnagyobb számlagyárbotrányában, köztük volt eredetileg az egyik leggazdagabb magyarnak, Jellinek Dánielnek az apja, valamint egy munkatársa is. A 24.hu úgy értesült, és ezt az információt a vállalkozó maga is megerősítette: Jellinek elment az ügyészségre, és magára vállalta a bűncselekményeket, amelyekkel az apját és a kollégáját vádolják.

Jellinek azt mondta a 24.hu-nak: „Azt csináltam, ami egy ilyen helyzetben minden cégvezetőtől, tulajdonostól és szüleiért felelősséget vállaló embertől elvárható, magamra vállaltam az ügyet, hogy ártatlanul ne hurcolják meg idős édesapámat és kollégámat.”

A portál úgy tudja, a Mall Management Kft., amelynek az idősebb Jellinek volt az ügyvezetője, és a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó In-Management Kft. a nyomozók szerint több mint százmilliós értékben fogadott be fiktív számlákat.

A feltételezett számlagyárra még 2021 nyarán csaptak le nyolcvan helyszínen a hatóságok. A gyanú szerint 19 milliárd forintnyi áfát tüntettek el takarításról és informatikai szolgáltatásokról kiállított, fiktív számlákkal.

Jellinek Dániel cégcsoportja korábban, még a házkutatások után azt közölte: a szoftverbeszerzés körüli problémákat egy belső vizsgálat során már a NAV megkeresése, valamint a hamis számlákról szóló első hírek megjelenése előtt észlelték. Mint írták, ezeket a számlákat a könyvelési rendszerükből törölték, „a kapcsolódó, levont adókat kamataival megfizettük, így sem az államot, sem a költségvetést nem érte kár”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük