Skip to content

Erről Veres Pali lecsúszott, Tocának jó lehet. Masszív fizetésemelést kapnak a polgármesterek

Erről Veres Pali lecsúszott, Tocának jó lehet. Masszív fizetésemelést kapnak a polgármesterek
Erről Veres Pali lecsúszott, Tocának jó lehet.

Navracsics Tibor beterjesztette az erről szóló törvénymódosítási javaslatot.

A polgármesterek fizetésének emelését kezdeményezte október elsejétől a közigazgatási és területfejlesztési miniszter egy friss, az Országgyűlésnek benyújtott törvénymódosítási javaslatában – jelentette be Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

Szita beszámolója alapján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter azt javasolja, hogy „a főpolgármester az előző évi nemzetgazdasági átlagkereset 6-szorosának, megyei jogú város polgármestere és fővárosi kerületi önkormányzat polgármestere a 4,5-szeresének, a vármegyei önkormányzat közgyűlési elnöke a 4-szeresének megfelelő illetményt kapjon”. A többi településvezető fizetését a lakosság számától függően, sávosan határoznák meg. A szorzó a harmincezer lakosnál népesebb települések polgármestereinél 3,5, az ötszáz lakosnál kisebb települések vezetőinél 1,25 lenne.

Szita azért magát is fényezte kicsit, miközben az MTI-nek nyilatkozott a témában: azt mondta, a bérrendezést ő kezdeményezte.

Október elején mi is beszámoltunk arról, hogy a főpolgármester és a polgármesterek fizetésének emeléséről szóló törvényjavaslatot terjesztett be az Országgyűlés elé Kanász-Nagy Máté LMP-s képviselő. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára akkor jelezte: a képviselő „nyitott kapukat dönget”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.10.16. 17:27

    Amit Veres csinált, ahhoz 0,1-es szorzó is túlzás lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük