Ez egy NER-reccs! Hegedűs Andi jól beolvasott a Fidesznek

Hegedűs Andrea a parlamentben beszélt az M30-as kilátástalan jelenéről és jövőről. Ezúttal az elhangzott szöveget változatlan formában. 

Tisztelt Ház!

A forgalomba helyezése: 2021. október 26. Lezárása: 2024. február 17.

Élt 2 és fél évet, jelenleg hibernálva.

Diagnózis: burkolatrepedés, süllyedés.

Tudják, miről van szó? Tudják mi ez? Ez egy NER-reccs! Repedés nem csak az aszfalton, hanem a Fidesz rendszerén is!

A Fidesz által aranyárban épített autópályáról, az M30-as Miskolcot Tornyosnémetivel összekötő szakaszáról van szó, amelynek a Miskolc és Szikszó közötti részét teljes szélességében le kellett zárni. Olyan ez, mint a mai magyar egészségügy: hosszú várólista, számtalan beavatkozás, és talán megmarad a páciens…

Sok-sok vizsgálatra kell számítania ennek az „M30-as nevű „betegnek”: részletes talajtani vizsgálatokra, geodéziai, nagymélységű talajfúrásra, vízszint figyelésre, rétegvíz-elvezetésre, altalajmozgás-figyelésre és folytathatnám… De hol van még a teljes gyógyulás! …pedig milyen fényesen, ígéretesen indult ennek az autópályának az „élete”, amikor 2002-ben elsőként gurulhattunk végig rajta Emődig, majd 2003-ban Nyékládházáig, Tiszaújvárosig, 2004-ben – a Gyurcsány-kormánynak köszönhetően – Miskolcig, Felsőzsolcáig. Végül elkészült teljes hosszában a szlovák határig.

Ám nem sokáig örülhettek a közlekedők, mert a kivitelezés hiányosságai miatt Miskolc és Szikszó között balesetveszélyessé vált.

Persze magyarázkodni, a hibát másra terelni, na, az megy. De a tény az tény: a magyar közlekedők átkozódnak – teljes joggal – a kamionos forgalom miatt a kerülő útvonalon élők fulladoznak. Világos, hogy azokkal a diktátori parancsra cselekvő, gondolkodás nélkül bármit végrehajtó képviselőkkel, kormánytagokkal, pénz-, és pozícióéhes tanácsadókkal, a Fideszből hasznot húzó vállalkozókkal nehéz is értékes, hibátlan munkát felmutatni!

„Az emberekkel az emberekért!” szlogen csak üres lózung önöknek, ahol a Hatvanpuszta és a hozzá hasonló birtokbirodalmak, kastélyok, mutyival szerzett óriási magánvagyonok létrejöttét támogató kormány van hatalmon, ott jóra, jobb sorsra, valódi segítségre a magyar ember ne számítson!

Miskolcnak 2024 igazán peches év volt:

– a közelébe akkumulátorselejtet feldolgozó beruházást tervezett az Orbán-kormány, melyhez asszisztáltak Miskolc fideszes országgyűlési képviselői,

– a Diósgyőri várunk még mindig nem látogatható, egy torzó, pedig fideszes kormánybiztosa volt, aki jelenleg országgyűlési képviselő,

– az Y-híd milliárdos – átgondolatlanul odapottyantott – turbókörforgalma helyett mennyi belterületi utat, járdát lehetett volna leaszfaltozni, ha a fideszes képviselő megkérdezi a lakosságot…

– elkeserítő információ volt, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentette: az eddig ingyenes autópályaszakaszok is fizetőssé válnak. A Miskolcot elkerülő szakasz ezzel fizetőssé vált, pedig Csöbör Katalin ígéretet tett rá, hogy ingyenes marad.

– A legfrissebb seb pedig a leégett Barlangfürdő. Ígéret már itt is elhangzott bőven…..

Tisztelt Miskolci Fideszes Képviselők!

Ne a saját gazdagodásukért, ne a Fidesz hatalmon tartásáért, hanem a magyar emberekért dolgozzanak! Ezzel a felszólalásommal a miskolciak nevében is figyelmeztetem önöket: teljesítsék a kötelességüket! Van egy használhatatlan autópálya-szakasz Borsod-Abaúj-Zemplénben, tegyék végre használhatóvá! Csöbör Katalin szavaival élve: a „menő” város megérdemelne egy „menő” autópályát is! Legyen így, már alig várjuk!

A fenti szöveget Hegedűs Andrea 2024. október 9-én mondta el a parlamentben.