Skip to content

Irán berendelte a magyar nagykövetet, hogy tiltakozzon az EU-s és a brit szankciók ellen

Irán berendelte a magyar nagykövetet, hogy tiltakozzon az EU-s és a brit szankciók ellen

Teherán tagadja, hogy ballisztikus rakétákat szállított volna Oroszországnak.

Az iráni külügyminisztérium kedden beidézte Magyarország nagykövetét, hogy tiltakozzon a Teheránnal szembeni új Európai Uniós szankciók ellen, és cáfolta azokat a állításokat, amelyek szerint ballisztikus rakétákat szállított volna Oroszországnak – közölte az iráni állami média a Reuters szerint.

Az EU hétfőn állapodott meg arról, hogy hét személy és hét szervezet – köztük az Iran Air légitársaság – ellen szankciókat vezet be, mert állítólag kapcsolatban állnak ballisztikus rakéták Oroszországba történő iráni szállításával. Ehhez kapcsolódva Nagy-Britannia szintén új szankciókat vezetett be – írja a Reuters.

A magyar nagykövetet az EU soros elnökség miatt hívták be. „Amellett, hogy hangot adtak az Iszlám Köztársaság határozott tiltakozásának az EU legutóbbi döntése ellen, a találkozó hozzájárult annak hangsúlyozásához, hogy az Irán elleni szankciókhoz hasonló illegális és kényszerítő módszerekhez való folyamodás elfogadhatatlan és nem vezet sehová” – közölte az IRNA hivatalos hírügynökség a találkozóról.

Nagy-Britannia hétfőn kilenc új elemmel egészítette ki az iráni szankciórendszerét, miután az Egyesült Államok a múlt hónapban közölte, hogy Oroszország ballisztikus rakétákat kapott Irántól Moszkva ukrajnai háborúja miatt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük