Napi Gáti. Kriza sleppje nem ereszkedett le holmi alattvalókhoz, Veresékre meg a pökhendi, kioktató stílus volt a jellemző, impotensek voltak

Tisztelt Polgármester Úr!

Noha volt négy hónapnyi felkészülési ideje, és két hete múlt el október elseje, mégsem találom a miskolc.hu oldalon még az iskolai végzettségét sem, a programját meg pláne nem.

Így emlékezetemre kell hagyatkoznom, ami szerint mintha a közösségi közlekedés és a közbiztonság szerepelt volna legsűrűbben a nyilatkozataiban.

Nos, a közbiztonság szemernyit sem javult, amint azt vasárnap hajnalban megtudhattuk, a közlekedés pedig nem végződik a menetrend babrálásánál.

Nem kell hozzá még egy ruhatár/politológia/háztartástan szakos „egyetemi” végzettség sem annak felismeréséhez, hogy a járatok sűrítéséhez több jármű, több sofőr, több üzemanyag, sőt több karbantartás (szerelők, alkatrészek) szükséges.

Azaz nyilvánvalóan rossz úton jár az, aki önmagában vizsgálja a problémát, de ezt most ugorjuk, ahogy azt Pósalaki úr mondaná.

Az MVK a menetrenden kívül is ezer sebből vérzik, amolyan állatorvosi ló, de meglehet, kitesz egy egész ménest. Mivel ezekből egyetlen egyről sem nyilatkozott eddig, feltételezem, hogy a tapasztalatai nem teljeskörűek.

Lévén szenvedő alany, megosztom Önnel észrevételeimet a teljesség igénye nélkül. mert azok puszta felsorolása is elegendő lenne egy akadémiai értekezéshez.

Feltéve, de meg nem engedve, hogy polgármester lennék, én a tisztogatást a rendészetnél és az MVK-nál kezdtem volna.

Nézzük például a Búza teret, ami az utastájékoztatás teljes csődjének iskolapéldája. A Búza tér Miskolc központi helye, ezért aztán itt koncentrálódnak a járatok, területe sem csekély, és mit ád az Úr, ide sikerült a legtávolabb elhelyezni a város „legmütyűrebb” utastájékoztató kijelzőjét. Ráadásul kelet, azaz a délelőtti nap felé néz, és ismerjük be, a piac nem az a hely, ahová késő délután, vagy éjszaka járnak az emberek.

Lenne egy konstruktív javaslatom, egy közeli időpontban találkozhatnánk a Búza téren, mondjuk egy péntek reggeli időpontban, meginvitálhatnánk az MVK vezérkarát, és felkérhetnénk őket a kijelzőn olvasható (olvasható?) járatszámok és az indulási időpontok elolvasására. Csak hogy legyen tétje is a találkozónak, kitűzhetnénk valami komoly, csábító jutalmat. Mondjuk azt, hogy akinek a kijelzőt sikerül kibogarásznia, az megtarthatja az állását.

Sőt! Megtetézhetnénk még valamivel, kaphatna egy egész havi ingyenes utazási lehetőséget az MVK járatain, de csak azzal a feltétellel, hogy abban a hónapban csakis MVK-val közlekedhetne, gépkocsi kizárva. Ennek elfogadását a forgalmi engedély és a slusszkulcs letétbe helyezésével nyugtázhatná.

Tudja, elődei jellemzően nem rajongtak csipkelődő, humoros stílusú írásaimért, utoljára Káli Sándor és alpolgármestere, Orosz Lajos voltak, akik felismerték, hogy az általam jelzett problémák valósak, és a város érdekében íródtak, azaz sértődés helyett az együttműködés a célravezető.

Kriza sleppje nem ereszkedett le holmi alattvalókhoz, Veresékre meg a pökhendi, kioktató stílus volt a jellemző, impotensek voltak érdemi intézkedésre.

Szóval ha választani kell, hogy sírjak vagy nevessek, akkor az utóbbi a kellemesebb, ugyanis humor nélkül nem lehetne az MVK-t elviselni. Sok mást sem, de legyen szabad ismét Pósalaki úr kedvenc szavajárásával élnem. Azaz ugorjunk.

Engedtessék meg, hogy néhány kiegészítéssel erősítsem fenti mondandómat.

1) Az alábbi linken láthat egy olvasható, azaz az utasok tájékoztatására, és nem pedig bosszantására szolgáló kijelzőt a budapesti Örs vezér téren. https://maps.app.goo.gl/JEChLfYXVQ6pU4m1A;

2) Amikor az MVK az Önkormányzat által ki nem fizetett milliárdos tartozásokról hadovál, egy olvasható kijelző költsége eltörpül ehhez képest, azaz nem ez vinné csődbe őket, ugyanakkor megkímélné az utazni szándékozókat, hogy a megállókban kihelyezett apróbetűs menetrendeket böngésszék. Akinek több járat is alkalmas lenne, az átguberálhat akár 4-5 menetrendet is;

3) Fetrengek a kacagástól, amikor olvasom az egyik nobilitás bemutatkozó halandzsáját, miszerint „Nevéhez fűződik számos városi, regionális és országos forgalomirányítási, utastájékoztatási projekt sikeres megvalósítása”. Ékes bizonyítéka ez annak, hogy mennyire kontraszelektált ez az ország.

Folytatása következik, és várom a Búza téri találkozó időpontjára vonatkozó javaslatát.

Tisztelettel: Dr. Gáti Attila

attilagati@gmail.com