Greenpeace_Logo_Green_PNG

Örömmel látjuk, hogy egyre többen jelöltök meg minket kedvezményezettként az egyszer használatos italcsomagolások visszaváltásakor. Nagyon hálásak vagyunk minden támogatásért és azért is, hogy ennyien gondoltok a Greenpeace-re.

Fontos azonban, hogy tisztázzunk egy lényeges dolgot: bár a felajánlásokat magánszemélyek küldik, technikailag a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. bankszámlájáról érkezik az összeg a mi számlánkra.

 

Mivel szervezetünk rendkívül szigorú szabályzattal rendelkezik, és a kezdetek óta, több mint 50 éve nem fogadunk el cégektől támogatást, ezeket az adományokat sajnos nem áll módunkban elfogadni. A MOHU-tól érkező összegeket ezért automatikusan visszautaljuk.

 

Szeretnénk ugyanakkor kiemelni, hogy örömmel tapasztaljuk a visszaváltási rendszer elindulását, hiszen hosszú éveken keresztül dolgoztunk azért, hogy ez valósággá váljon. Ez egy nagy lépés a hulladékcsökkentés felé, és nagyon jó látni, hogy sokan éltek is ezzel a lehetőséggel! Mindemellett mi továbbra is abban hiszünk, hogy az egyszer használatos műanyagok gyártását kell visszaszorítani, és a hulladékmegelőzést az újratölthető csomagolást kell előírni, hiszen hosszú távon ez az egyetlen élhető megoldás.

 

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki ránk gondolt, de szeretnénk arra kérni titeket, hogy ha támogatni szeretnétek a munkánkat, ezt a saját adománygyűjtő oldalunkon keresztül tegyétek meg.

 
image1-Oct-17-2024-08-45-30-3971-AM

Fotó: Dörgő Zsuzsi / Greenpeace

 

Az egy megoldás lehet arra, hogy ha hosszú távon szeretnétek támogatni minket a visszaváltott italcsomagolások díjából, ha gyűjtitek az összeget a saját számlátokon, és időnként egyben elutaljátok nekünk.

 

Minden magánszemély támogatása rendkívül fontos számunkra, hiszen ezek segítségével tudunk függetlenek maradni és tovább küzdeni egy tisztább, fenntarthatóbb jövőért.

 

Együtt erősek vagyunk, és a ti támogatásotokkal még nagyobb eredményeket érhetünk el. Hálásan köszönjük, hogy ránk gondoltok és velünk tartotok ebben a küldetésben!

Baráti üdvözlettel:

d804e6ed-kebiche-nabila_2020

Kebiche Nabila

engagementvezető
Greenpeace Magyarország