18+. Az izraeli hadsereg bemutatta Szinvár utolsó pillanatainak drónfelvételeit

Az izraeli hadsereg közzétett egy drón által készített felvételt, amely a Hamasz vezetője, Jahja Szinvár utolsó pillanatait rögzítette. A hadsereg elsődleges vizsgálata szerint tegnap reggel az egyik katona gyanús alakot észlelt, aki a Tel al-Szultánban lévő épületben mozgott. Körülbelül öt órával később egy katonai drón három alakot látott kijönni az épületből, és házak között mozogni a környéken. Ekkor a katonák felismertek, hogy terroristákról van szó, és tüzet nyitottak rájuk, akik viszonozták a tüzet. Az első jelentések szerint a terroristák megsérültek az összecsapásban, és külön épületekbe menekültek – ketten egybe, míg Szinvár egy másikba.

Ezt követően egy tank és további erők érkeztek a helyszínre. Szinvár ekkor a rejtekhelyéül szolgáló épület második emeletére ment fel, ahol a tank lövést adott le rá. Szinvár feltehetően megsérült a tanklövésekben, és elvesztette a kezét. Miután a katonák beléptek az épületbe, két gránátot dobott rájuk, amelyek a lépcsőn gurultak le. A katonák visszavonultak, és drónt használtak az épület átvizsgálására, amely egy maszkos, sérült kezű alakot azonosított. Szinvár észrevette a drónt, és egy fadarabot dobott felé. Ekkor a tank újabb lövést adott le, ami feltehetően halálos sérülést okozott neki. Közben lövöldözés folyt abban az épületben, ahová a két másik terrorista menekült, és a 450-es dandár egyik katonája súlyosan megsérült.

Ezután a katonák drónok segítségével átvizsgálták az épületeket, és megtalálták a holttesteket. A katonák észrevették, hogy a maszkos alak holtteste hasonlít Szinvárra. A holttesteken pénzt, azonosító dokumentumokat és fegyvereket találtak. Az épületben robbanószerkezeteket rejtettek el, és harci mérnöki egységek érkeztek a helyszínre azok hatástalanítására. A hadsereg még nem tudja pontosan, kik voltak a két másik terrorista, akik szintén életüket vesztették az összecsapásban.