Skip to content

Sikítás. Jachtot vett egy budapesti kórház HR-ese

Nem létező dolgozóknak kiutalt pénzből vett jachtot egy budapesti kórház HR-ese

Az ötvenéves nőt, a férjét, segítőiket és strómanjaikat is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Lezárta a rendőrség a nyomozást egy budapesti kórház vezető beosztású humánpolitikai munkatársa ellen, aki az eljárás adatai alapján 2021-ben húsz olyan személyt rögzített munkavállalóként, akik valójában soha nem dolgoztak az intézményben. Ennek ellenére a bankszámláikra 11 hónap alatt több mint 246 millió forint bért és egyéb juttatást utaltak.

Az ötvenéves nő ellen 2022 májusában a kórház főigazgatója tett feljelentést. A nyomozók feltárták, hogy a gyanúsított a korábbi munkahelyén, egy másik egészségügyi intézményben egy beosztottja segítségével szintén fiktív alkalmazottakat vett fel, és 51 embernek csaknem 332 millió forintot utalt át 2016 és 2021 között.

Az utalásokhoz használt bankszámlák nyitását a HR-es férje és egy másik férfi intézte strómanokon keresztül, akik a rendőrség szerint tisztában voltak azzal, hogy bűncselekményben segédkeznek, és ezért anyagi ellenszolgáltatást kaptak. Összesen 49 embert hallgattak ki a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói pénzmosás bűntett megalapozott gyanújával.

A négy szervezőt bűnszövetségben és üzletszerűen, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt hallgatták ki. A HR-est ezenkívül pénzmosással és hamis magánokirat felhasználásával, a férjét pedig pénzmosással is gyanúsítják. A rendőrök a hamis iratok mellett két autót, négymillió forintot és egy jachtot is lefoglaltak.

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek, a rendőrök a nyomozás iratait megküldték az ügyészségnek.

Korábban Zalaegerszegen ugyancsak pénzmosás miatt felfüggesztett börtönre ítéltek két nőt, akik olyan bankszámlákat nyitottak, ahová hamis iratokkal megszerzett világháborús jóvátételi pénzek érkeztek a német államtól. Ebben az ügyben azonban nem sikerült megállapítani a bűncselekmény kitervelőinek kilétét.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük