Valósághű logisztikai helyzetekben versenyeztek diákok a Bosch miskolci kéziszerszámgyárában

 

A Széchenyi István Katolikus Technikum diákja jutott a Profi-t-ability országos döntőjébe

 

„  Logisztikai, pénzügyi, gazdasági ismereteiket és stratégiai gondolkodásukat mérték össze a diákok

„  A nagyvállalatok mindennapi működésébe látnak bele a középiskolások

„  A Bosch fontosnak tartja a gyakorlati oktatást, hogy a diákok versenyképes tudást szerezzenek

 

 

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye tizennégy középiskolájának hatvan diákja mérte össze tudását az országos Profi-t-ability logisztikai bajnokság regionális döntőjében a Bosch miskolci kéziszerszámgyárában. A résztvevők a Miskolci Szakképzési Centrum, a Szerencsi Szakképzési Centrum, az Ózdi Szakképzési Centrum iskoláiból, valamint egyházi fenntartású intézményekből érkeztek. A hárommillió forintos összdíjazású országos versenyen a diákok valósághű feladatokat megoldva bizonyították tudásukat. Ráadásul nemcsak logisztikai tudásukat mérték össze, hanem pénzügyi, gazdasági ismereteiket és stratégiai gondolkodásukat is.

 

A versenyen a jövő tehetségei kötetlen formában ismerkedhetnek meg különböző iparágakkal és betekintést nyerhetnek hazai nagyvállalatok mindennapi működésébe. A szervezők ugyanis a tehetséggondozáson kívül megszólítják a munkáltatókat is, amelyek egy nem mindennapi környezetben építhetnek kapcsolatot a jövő munkavállalóival. A bajnokság emellett a szakképző intézetek és a vállalati szféra közötti kapcsolatok erősítését is szolgálja.

 

A regionális döntőt a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja, a Miskolci Szakképzési Centrum és egyik iskolája, a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum, valamint a Robert Bosch Power Tool Kft. közösen szervezte meg, immáron második alkalommal.

 

„A Profi-t-ability versenyen éppen olyan feladatokat kell megoldaniuk a diákoknak, amelyekkel munkavállalóként egy nagyvállalatnál is nap mint nap szembesülnek. A Boschnál fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok már a képzésük során minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, mert csak így juthatnak versenyképes tudáshoz. Ezért veszünk részt a középfokú szakképzésben és a duális képzésben, ezért működünk együtt az oktatásban és a kutatás-fejlesztésben a Miskolci Egyetemmel.” – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A Széchenyi István Katolikus Technikum diákja jutott a döntőben

A regionális döntőt Császár-Nagy Csanád Árpád (Széchenyi István Katolikus Technikum) nyerte, ő jutott be az országos döntőbe, amelyet 2024. november 15-én rendeznek Budapesten. A második Ámit Lorena (MSZC Baross Gábor Technikum), a harmadik Fekete Tamás Márk (MSZC Baross Gábor Technikum), a negyedik pedig Farkas Botond (MSZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum) lett.

 

 

Sajtóinformáció:

Hack Mónika
Telefon: +36 70 510 5516

 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2023-as pénzügyi évben 2207 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 343 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 18 300 munkatársat foglalkoztat (2023. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

 

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 429 000 munkatársat foglalkoztat (2023. december 31-én) és 2023-ban 91,6 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végez tevékenységet, ezek a mobilitás, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A vállalat célja, hogy üzleti tevékenysége során technológiáin keresztül olyan trendeket határozzon meg, mint az automatizálás, az elektromosítás, a digitalizáció, a hálózatba kapcsolás és a fenntarthatóságra való összpontosítás. A Bosch régiókon és iparágakon átívelő, széles körű jelenléte tovább erősíti innovációs erejét és stabilitását. A szenzortechnológia, a szoftverek és a szolgáltatások terén szerzett, bizonyított szakértelmének köszönhetően a Bosch komplex megoldásokat kínál ügyfelei számára. Emellett a vállalatcsoport a hálózatba kapcsolás és a mesterséges intelligencia területén szerzett tudását felhasználóbarát, fenntartható termékek fejlesztésére és gyártására is alkalmazza. A Bosch célja, hogy „Életre tervezve” technológiájával hozzájáruljon az emberek életminőségének javításához és a természeti erőforrások megőrzéséhez. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak több mint 60 országban működő csaknem 470 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 136 telephelyen mintegy 90 000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 48 000 szoftvermérnököt.

 

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, http://www.twitter.com/BoschPress.