Skip to content

Orbán volt minisztere levélben készítette fel az RTL vezetőjét a „gátlástalan” Lázárral való tárgyalásra

Orbán volt minisztere levélben készítette fel az RTL vezetőjét a „gátlástalan” Lázárral való tárgyalásra

Lázárban ne bízzon, a politikai elit pedig kisebbrendűségi érzéssel küzd – többek között erre hívta fel az RTL vezetőjének, Andreas Rudasnak a figyelmét Fellegi Tamás, a második Orbán-kormány minisztere abban a levélben, amelyben arra a tárgyalásra készítette fel a cégvezetőt, amelyen megszülethetett az alku az RTL magyarországi menedzsmentjének leváltásáról.  Fotó: Archív

„Lázár egy gátlástalan politikus, aki nélkülözi azokat az aggályokat, amelyeket te megszoktál az országodban”

– hívta fel Andreas Rudasnak, az RTL Group Magyarországért is felelős regionális vezetőjének a figyelmét Fellegi Tamás, a második Orbán-kormány minisztere, RTL-es tanácsadó abban a levélben, amellyel a Lázár Jánossal való tárgyalásra készítette fel a médiacsoport vezetőjét. A Media1 birtokába jutott levél az előtt a találkozó előtt készülhetett, amelyen megszületett az alku Lázár és az RTL között arról, hogy a csatorna cserélje magyar vezetőkre az addigi menedzsmentjét, cserébe a kormány eláll a tervezett reklámadó bevezetésétől.

Utóbbi alkuról az a 2015-ben rögzített hangfelvétel árulkodik, amelyen Dirk Gerkens, az RTL elbocsátott vezérigazgatója és Guillaume de Posch, az RTL Group társ-vezérigazgatója beszél a csatorna és a kormány kompromisszumáról. Ennek a kompromisszumnak a kidolgozásában segíthetett Fellegi, aki hét pontban szedte össze legfontosabb tanácsait Rudas számára, aki akkor az RTL részéről a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánossal tárgyalt.

A levélben Fellegi azt javasolja az RTL vezetőjének, hogy „ne legyenek nagy elvárásaid, pláne ne reményeid”, mivel Orbán gesztust tett a luxemburgi és valószínűleg a német kormány felé is. A volt miniszter azt is kiemelte: Rudasnak fontos egyértelművé tennie, hogy Magyarországot illetően ő az RTL vezetője.

Fellegi Tamás azt is tanácsolta, hogy Rudas hallgassa meg a kormány javaslatait, de ne készüljön saját javaslatokkal, azt azonban tegye egyértelművé, hogy elsőként a kormánynak kell gesztust gyakorolnia – például a reklámadó csökkentésével, amelyért cserébe Rudas felajánlhatja a helyi menedzsment változtatásának elvi lehetőségét.

A korábbi kormánytag szerint Rudasnak udvariasnak kell lennie a találkozón, de nem barátságosnak, és ha kell, akár példálózzon az RTL kezében lévő fegyverekkel. Fellegi szerint ilyen fegyver lehet, ha megbíz egy hiteles nemzetközi céget, hogy készítsenek állásfoglalást arról, hogy a magyar kormány hazudik, vagy az, ha teljes oldalas hirdetéseket vásárol nagy magyarországi lapokban, amelyekben bemutatja, hogyan torzítja a kormány az igazságot. Kiemeli azt is, hogy a találkozó tényének nem szabad kiszivárognia a sajtóba.

Ezt követően Fellegi Lázár személyével kapcsolatban több tanácsot is megfogalmaz Rudas számára. Fellegi szerint nem feltétlenül kell komolyan venni mindazt, amit Lázár mond. A tanácsadó szerint a politikusok elkezdtek idegeskedni, hogy ők is célponttá válhatnak az RTL hírműsorában, de ezért nem feltétlenül a csatornát okolják, hanem az Orbán–Simicska-konfliktust és Lázár személyes ambícióit.

„Lázár már nem Simicska barátja (régebben az volt), de még kevésbé a barátja Habony Árpádnak és körének”

– írja ezzel kapcsolatban Fellegi, és azt javasolja Rudasnak, utaljon arra, hogy az RTL készen áll az „oszd meg és uralkodj” elvet szem előtt tartva szerkeszteni a hírműsorait, de csak akkor említse meg ezt, ha nagyon szükségesnek érzi, mivel később hatékony fegyver lehet a csatorna kezében. Ezt követően ír Lázár gátlástalanságáról.

„Olyan politikai elitet képvisel, amely gyakran küszködik kisebbrendűségi érzéssel”

– írja Lázárról a 2010 és 2014 között miniszterként dolgozó Fellegi, hozzátéve, hogy gyakran agresszív viselkedést vált ki az említett elitből, ha erős külföldi gazdasági és politikai hatalmakkal szembesül.

„Ne bízz benne, és légy óvatos, amikor bármit is elhiszel neki”

– figyelmezteti Rudast Lázárral kapcsolatban, hozzátéve: „Mindezekkel együtt is biztos vagyok benne, hogy egy nagyon kedves és nyitott, üzleties személyiséggel találkozol majd, akit akár meg is kedvelhetsz.”

A levél tartalmával kapcsolatban a portál Fellegit és Rudast is megkereste, de egyik érintett sem reagált. A szintén megkérdezett RTL Group a Dirk Gerkens elbocsátása nyomán kezdődött perről szót ejtett, de a Fellegi-levél tartalmára érdemben nem tért ki.

Fellegi felkészítése valóban segíthetett Rudasnak a kiszivárgott hangfelvétel szerint, amelyen Dirk Gerkens és Guillaume de Posch beszél az RTL és a kormány közötti alkuról. A felvételen az elbocsátott vezérigazgató számonkéri de Poscht, amiért teljesítették Lázár kérését a menedzsment levárására, mire De Posch elismeri, hogy ez Lázár kérése volt, és a reklámadó nyomására mentek bele. Lázár János az esettel kapcsolatban elmondta, hogy nem emlékszik rá konkrétan, de büszke rá, ha az ő közbenjárására lett magyar vezetése Magyarországon működő nemzetközi cégnek. Ezzel kapcsolatban kollégánk, Fülöp István cikkben mutatott rá, hogy a kormánypárti TV2-nek lassan egy évtizede nincs magyar vezetője.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.10.19. 07:10

    „A becsapott és megalázott magyarok milliói MÉG MOST IS szuggesztíven hisznek abban az illúzióban, hogy Orbán és rendszere törvényes választásokon leváltható 2026-ban és a régi életük mehet tovább majd, és a hiba korrigálható.
    Oh, micsoda naivitás!
    Miután eldőlt, hogy Orbán lett a befutó a régi szovjet titkosszolgálat által a magyar mesterséges, programozott rendszerváltásban, a KGB örökösei megteremtették rendszerének HIHETŐ alapjait. Az új Vezető, aki felemeli a 90-es évek rendszerváltó káoszából a Magyar Államot.
    Orbán első regnálása előtt a választási kampányban az orosz titkosszolgálat hazai maffia-katonái robbantásos bombamerényletek sorozatát hajtották végre 1998-99-ben magyar politikai célpontok ellen (Parlament, Szájer, Torgyán etc).
    Soha senkit nem kaptak el a magyar állambiztonság kiváló szakemberei, pedig a szálak a nagy terrorista robbantó Carlos jobbkezéhez, Dietmar Clodohoz vezettek, aki a 70-es évek óta a szovjet hírszerzés és nyugat-ellenes terror / szabotázs aktív tagja volt.
    De érdekes módon Orbán hatalomra jutása után varázscsapásra a merényletek HIRTELEN véget értek. Orbán rendet tett Budapesten Pintérrel és az új erős ember lett, mint Putyin Jelcin után Moszkvában, a minta hasonló, de Putyinnal ellentétben a hatalma nem tudott akkor még véglegessé válni, mert Magyarország belépett a NATO-ba és új erők jelentek meg a geopolitikai játszmában, akik képesek voltak az akkori orosz kísérletet blokkolni.
    A 2008-as világválság és a folyamatos közel-keleti háborúk azonban elhozták az új esélyt Oroszországnak és a helyi ügynöküknek a hatalom tartós megszerzésére 2010-ben. Az orosz titkosszolgálat tanácsára ELSŐ LÉPÉSE a TEK nevű személyes magánhadsereg, testőrség felállítása volt, amelyet az állítólagos magas terrorveszély megjelenése hívott életre.
    Elsőnek TEHÁT volt a TEK, majd azután jött a folyamatos és mára állandóvá vált rendkívüli állapot, amelyben kikapcsolták a Parlamentet és mára minden végrehajtói hatalom ellenőrizetlenül a magyar Putyinhoz került.
    ORBÁN ÉLETÉT AZ OROSZ TITKOSSZOLGÁLAT TERVEZI MEG ELŐRE, PROGRAMOZZA ORBÁNT, követve a putyini mintákat minden téren. Amit Putyin csinál, azt teszi ő is.
    Felveszi az orosz oligarchák életmódját (jachtok, private business jetek, magán, zárt testőrök által 24 órában őrzött távoli rejtett kastélyok/ birtokok) és természetesen sorvezető módjára végrehajtatják vele a MAGYAR BUKOTT ÁLLAM BŐRÉBE BÚJVA az orosz titkosszolgálat minden akaratát.
    Csak ÍGY válnak logikussá a magyar társadalom által nem érthető távoli egzotikus afrikai, dél-amerikai, délkelet-ázsiai etc helyeken végrehajtott magyar diplomácia, gazdasági, pénzügyi rejtélyes műveletek, amelyek teljesen értelmetlenek magyar NATO/EU szemszögből, de az orosz titkosszolgálat szemüvegén nézve koherens és logikus akcióterveké állnak össze.
    Csaknem 15 év folyamatos orbáni hatalomgyakorlás után a rendszer elérte a teljes morális és pénzügyi bukás határát. Természetesen az oroszok érzékelik ezt és mindent megtesznek a helyi ügynökük életben tartására.
    A megöregedett, elfáradt és kiégett Orbánt fel kell tuningolni.
    Hőst, áldozatot kell csinálni belőle, aki visszatérve rendet tesz újra az országban és helyreállítja a RENDET és a STABILITÁST. Erre a legjobb egy Orbán elleni „merénylet kísérlet” lesz, amelyben az európai béke őrét megpróbálják a gonosz Nyugati erők félretenni, amit ő természetesen túlél és azonnal neki tud kezdeni olyan hatalom felépítéshez, amelyben már Lukasenka belorusz világa jön el Budapestre.
    A hattyú halála (Odette halála az orosz balett világában) most kerül felépítésre, előre megjövendölik a tragikus eseményt, természetesen nem akárhol… Szijjártó az orosz sajtóban közölte, nem tud arról, hogy Orbán ellen merényletet terveznének, miután az oroszok embere, a szerb kormányfőhelyettes (a képen) nemrég bejelentette, hogy Orbán ellen hamarosan merénylet lesz. Szóval a szerb és az orosz sajtó megidézi előre az eseményt MÁR MOST: https://24.hu/…/oroszorszag-szerbia-vulin-szijjarto…/# https://hvg.hu/…/20241013_orban-viktor-szerbia…
    Természetesen Orbán fél, hiszen diktátorrá vált és ellensége sok van. Szóval a szerepet hitelesen el tudja játszani majd. Az arcán a félelem jól látható volt, amikor pár napja hirtelen berohant egy nem várt aktivista Brüsszelben a beszéde alatt.
    Orbán természetesen nem fogja átadni a hatalmát a 2026-os választásokon magától és mindent meg fog tenni az orosz titkosszolgálat segítségével, hogy talán választások se legyenek többet sokáig. Orbánnak és a családjának NINCS VESZTENI VALÓJA.
    Ő ezekre az eseményekre már régen felkészült. Saját magán-kifutópálya épült a felcsúti uradalom mellett, amit csak az ő használhat, amely készen áll egy lehetséges kimenekítésre, ha kell az Orbán családnak. https://www.origo.hu/…/nem-epul-ujabb-repuloter-felcsuton
    NE FELEJTSÜK EL, HOGY Orbán magán-repülőin az automata rakétavédelmi rendszer már alapfelszerelés.
    https://www.portfolio.hu/…/izraeli-raketavedelmi…
    Egy olyan ember, akinek a zárt, katonailag 24 órában védett magán-birtokán (atom)bunker van és a birtok része egy menekülésre előkészített magán-repülőtér, az nem fogja elismerni 2026-os esetleges vereségét – már ha egyáltalán lesznek választások.
    Nem, ő mindenre felkészült és követi az orosz titkosszolgálat protokollját a hatalom végleges megtartása végett és hogy biztosítsa Oroszország érdekeit és tartós befolyását Budapesten egy katonai logisztikai szempontból kulcspozícióban fekvő, de bukott ex-nyugati államban – mélyen a NATO hátországában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük