Skip to content

Apa, kezdődik. 1,1 millióért ad tanácsokat a fideszes önkormányzati képviselő saját kormánypárti polgármesterének

Apa, kezdődik. 1,1 millióért ad tanácsokat a fideszes önkormányzati képviselő saját kormánypárti polgármesterének

Krieger Krisztina, Budafok-Tétény kormánypárti önkormányzati képviselője havonta 1,1 millió forintos megbízási díjért ad tanácsokat a kerületet vezető Karsay Ferenc fideszes polgármesternek – értesült a HVG. Az ellenzék szerint elfogadhatatlan a megbízás, ezért azt tervezik, hogy jogi úton szüntetik meg a szerződést.

Tizenhét témakörben ad tanácsot Krieger Krisztina, Budapest XXII. kerületének fideszes egyéni önkormányzati képviselője a városrész kormánypárti polgármesterének – tudta meg a HVG.

A politikus a vagyonnyilatkozatában is feltünteti a havi bruttó 1,1 millió forintos megbízási díjat, amely a több százezer forintos képviselői tiszteletdíjon felül jár neki. Krieger Krisztina további bruttó 326 ezer forintos bevétellel is rendelkezik, amelyet könyveléssel foglalkozó egyéni vállalkozásán keresztül kap.

A HVG megkereste a politikust, valamint Karsay Ferenc polgármestert is, hogy megtudjuk: nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy egy olyan egyéni képviselő ad megbízási díjért tanácsokat a polgármesternek, aki jelenleg is a helyi testület tagja. Arra is kíváncsiak voltunk, pontosan milyen javaslatokat fogalmazott meg eddig Krieger Krisztina.

A XXII. kerületi polgármesteri hivataltól kérdéseinkre kétmondatos reakció érkezett, de miután elküldtük a teljes cikket, nem járultak hozzá annak a közléshez arra hivatkozva, hogy az első körben csak kommunikációs tanácsadásra kérdeztünk rá. Újbóli megkeresésünkre érdemi választ nem küldtek.

Perlai Zoltán, a képviselő-testület DK-s tagja a HVG-nek azt mondta: „A következő hónapokban keresni fogjuk azokat a jogi lehetőségeket, amelyek segítségével ezt a szerintünk nemcsak etikátlan, hanem jogszerűtlen pozíciót megszüntethetjük. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy aktív képviselő adjon havi 1,1 millió forintért tanácsokat a saját polgármesterének. Krieger Krisztina az előző ciklusban elnöke volt a pénzügyi bizottságnak, alelnöke volt a környezet- és közrendvédelmi bizottságnak és tagja volt az oktatási bizottságnak is”.

Az önkormányzat honlapján közzétett helyi rendelet szerint a képviselői munkáért járó alapdíj a mindenkori minimálbér 80 százaléka (jelenleg bruttó 213 ezer forint), ez azonban további pótlékokkal is kiegészülhet. Ha ugyanis valaki például bizottsági elnök is, akkor ezt az összeget havonta az alapdíj 200 százalékával kell növelni. A további tagságokért – bizottságonként – havonta az alapdíj 30 százaléka jár pluszban.

Budafok-Tétényben egyébként a fideszes Karsay Ferenc lett a polgármester, de miután a képviselő-testületben a kormánypártoknak már nincs többsége, az ellenzék arra készül, hogy magához veszi az irányítást. A tervek szerint átalakítanák a közbeszerzések lebonyolításának rendszerét, megváltoztatnák a szerintük elfogult helyi médiaviszonyokat, és várhatóan a következő költségvetésnél is az ellenzéki elképzelések érvényesülnek majd. A mérleg nyelve várhatóan a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi képviselője lesz.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2024.10.21. 07:44

    https://mfor.hu/cikkek/kozelet/csaladbarat-orszag-igy-gazdagodnak-schmidt-mariaek-.html

  2. Pont Mi
    2024.10.21. 08:27

    nincs itt semmi látnivaló

    3
    1
  3. Névtelen
    2024.10.21. 10:37

    Mocskos fidesz!

  4. Névtelen
    2024.10.21. 10:53

    …. és még az ország milyen sok helyén csapolja a közöst a fidesz banda.

  5. Névtelen
    2024.10.21. 17:39

    A saját volt felesége adja, egészen pontosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük