Skip to content

Na. most van vége a Fidesz szatelit LMP-nek

Na. most van vége a Fidesz szatelit LMP-nek

Bizonyítottnak látja, a pártvezetése Rogánnal a választási stratégiáról egyeztetett

A képviselő a parlamenti frakcióból is kilép, ami így megszűnik.

Csárdi  Antal, az LMP országgyűlési képviselője bejelentette, hogy kilép a pártból, miután olyan bizonyítékot látott, amely igazolja, hogy Ungár Péter, az LMP társelnöke Rogán Antallal, a kormánypárt egyik vezető politikusával egyeztetett a választási stratégiáról. 444-nek adott interjúban azt mondta, „nulla másodperc” alatt döntött a kilépéséről miután bizonyítva látta az egyeztetést.

Csárdi állítása szerint ezek az egyeztetések már akkor zajlottak, mielőtt a párt döntést hozott volna Vitézy Dávid indításáról a választáson. “A szememben az LMP megszűnt ellenzéki pártnak lenni” – jelentette ki. Szerinte nem önmagában az Ungár–Vitézy–Rogán tárgyalással van probléma – fideszes politikusokkal ő is egyeztet –, hanem azzal, hogy választási stratégiáról egyeztetnek.

A bejelentést követően Csárdi kilépésével a párt parlamenti frakciója is megszűnik, amint rendeződik a frakció mellett dolgozó munkatársak helyzete. A hír azt HVG-ben is megfogalmazott állítást látszik igazolni, hogy az ellenzék egyéni országgyűlési képviselői szabadulni akarnak pártjaikról, és egy új formációban próbálnak újra indulni 2026-ban.

Az egyeztetés tényét Ungár Péter nem tagadta, de elmondta, hogy nem ült le Rogán Antallal. Az ügyre reagálva annyit mondott, hogy Csárdi Antalnak már korábban is lehetősége lett volna kilépni, ha problémája volt a párt működésével vagy döntéseivel. Ungár nem kívánta részletesen kommentálni a személyes beszélgetések tartalmát, amelyeket Csárdival folytatott, de hozzátette, hogy sok sikert kíván a politikai munkájához.

Csárdi szerint az LMP olyan határt lépett át, amely teljesen vállalhatatlanná tette számára a pártban maradást. Annak ellenére, hogy az LMP volt a politikai pályafutásának kezdete és sokáig az otthona, Csárdi azt mondta, hogy a párt mostani irányvételétől már nem tudja lelkiismeretesen támogatni az LMP-t mint ellenzéki erőt. A frakció megszűnése után is folytatja parlamenti munkáját, mert a szavazók egyénileg rá szavaztak, nem pedig a pártra.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.10.21. 09:17

    Van ember aki nem tudta, hogy az LMP és Fidesz kéz a kézben járnak??? Ez mindig így volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük