Kinek ártott és használt, hogy napirendre került Magyar Péter pénisze?
Forwarded this email? Subscribe here for more

A Fidesz erős vizuális eszközzel akarta elterelni a figyelmet az Orbán-Magyar kézfogásról, de Magyar Péter visszatámadott, és kirakta a banánját. Ki mit ért el ezzel a történettel? Elemzés öt pontban.

READ IN APP

Keresek 50 támogatót! A podcast műsorom célegyenesben, a kiszámítható működéshez ennyi anyagi támogatásra lenne szükségem, és ezt a pénzt a stúdióbérlésre, az utómunkára, a vágásra költöm, illetve legfőképp arra, hogy mindezt mindenkitől függetlenül tehessem. Szeretném, ha az írott elemzések mellett a jövőben rendszeresen tudnék olyan beszélgetésekkel, interjúkkal jelentkezni, amelyek ugyanígy a politikai döntések és háttérfolyamatok mélyebb megértését szolgálják. Köszönöm, ha havi 7 euróval (ez most nagyjából 2800 forint) te is hozzájárulsz, hogy továbbra is független elemzőként dolgozhassak, és ez a műsor rendszeresen jelentkezzen. Kérlek, hogy ha feliratkozol, állítsd be a havi, éves vagy alapítói támogatást. Ha pedig feliratkoztál akkor az „Upgrade to paid” gombra kattintva tudod ezt megtenni.

Legyél te is az 50 támogató egyike!

“A Fidesz elérte a célját, az emberek nem Orbán-Magyar vitáról és kézfogásról beszélnek, ráadásul Magyar Péter most már napról napra járatja le magát a banános célozgatásokkal a nemi szervére” – egy fideszes forrásom értékelte elégedetten azt a Magyar Péter elleni kampányt, amely kétségtelen szintlépést jelentett a magyarországi politikai kommunikációban. A kormánypárti kommunikáció pár nappal ezelőtt ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyar Péter az Európai Parlamentben nadrágigazgatás közben “babrálta a péniszét”, “fogdosta magát”.

A jeleneten, amely nem is az élő közvetítésekben látszott, nem Magyar felszólalása közben történt, a vita után egy nappal kezdett el pörögni a fideszes kommunikáció. Magyar Péter pedig, aki többször bizonyította, hogy atipikusan reagál az ellene indított támadásokra, látványosan beleállt a csatába: nem elhallgatni igyekezett a lejáratási kísérletet, hanem kifigurázta, sőt, a saját kommunikációjának középpontjába állította.

A posztjaiban sorra jelent meg a “fasza”, a “töketlenkedés” kifejezés, illetve olyan fallikus szimbólumok, mint a banán és a padlizsán. A legutóbbi Magyar infón pedig Magyar Péter látványosan kirakta a banánját az asztalra.

Vezető politikus nemi szervével ilyen kimerítően még nem foglalkozott a nyilvánosság, pedig pár éve kerültek már elő pucér képek és szexuális jelenetek politikusokról. Így érdemes azt elemezni, hogy ebből az egész politikai kommunikációs kampányból (a Fidesz részéről) és ellenkampányból (Magyar részéről) ki jött ki jól.

Természetesen teljesen lényegtelen kérdés, hogy Magyar Péter mit babrált a plenáris ülésen. De ez a kampány kinek az ötlete volt a Fideszben, és miért volt hasznos a kormánypártnak? Magyar Péter miért reagált erre ilyen látványosan napokon keresztül? Hogyan hat ez a választókra, és a politikai közbeszédre ez milyen hatással van? A mostani elemzéshez a Fidesz kampányára és Magyar Péter gondolkodásmódjára rálátó emberekkel is beszélgettem.

A következő öt ponttal foglalkozom:

1. Kormányzati kommunikációs gépezet: látványosan bemutatták a működését

2. A Fidesz célja teljesült: ne a kézfogásról legyen szó

3. Magyar Péter válaszul kirakta a banánját, és napokig nem állt le

4. Gyurcsány Ferenc sopánkodott a “péniszpolitizáláson”

5. Politikai közbeszéd: egyre durvábban kell fogalmazni

Köszönöm, ha megosztod az elemzést, és követed a Facebook-oldalamat is!