Skip to content

Brahiból sodorták magukat bajba? Egyetlen nagykorú van a fegyveres akció tervezgetése miatt elfogott társaság tagjai között

Brahiból sodorták magukat bajba? Egyetlen nagykorú van a fegyveres akció tervezgetése miatt elfogott társaság tagjai között

A Telex értesülése szerint „nagyobb a füstje, mint a lángja” annak az ügynek, amelyben az amerikai hírszerzés jelzése alapján fegyveres akcióra készülő fiatalokat fogtak el Budapesten. Korábban szintén a lap írta meg, hogy a társaság október 23-n lépett volna akcióba. Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy október 19-én egy XVI. kerületi sörözőnél a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársai lecsaptak a csoport tagjaira, ezután a bíróság elrendelte az egyik gyanúsított letartóztatását, amit nem börtönben, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A Telex azt írja, hogy az előállított fiatalok közül mindössze egy – a letartóztatott férfi – nagykorú, őt alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítják. A lap szerint két hete figyelmeztették az amerikaiak a magyar hatóságokat a veszélyre. Internetes beszélgetésekből és egyéb jelekből következtettek arra, hogy valós fenyegetésről van szó.

Úgy tudni, hogy a magyar hatóságok eleinte nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a dolognak, majd egyre több jelzés érkezett, az elfogás napján pedig már arról értesültek, hogy a csoport tagjai fegyverrel indultak el a városban, és az egyikük lőfegyverrel akciót tervez. Ekkor döntöttek a rendőrök az azonnali elfogás mellett, de ennek során egyértelművé vált, hogy egyiküknél sincs éles fegyver.

Míg az első értesülések arról szóltak, hogy a fenyegetés az október 23-i nemzeti ünnepre vonatkozott, ezt hivatalosan senki nem erősítette meg, és egyelőre az eljárásban sem merült fel. A Telex szerint nem zárható ki az sem, hogy a fiatalok szórakozásból keverték magukat bajba, nem számolva azzal, hogy milyen súlyos következményekkel járhat, ha fegyveres akció tervezgetéséről beszélgetnek.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük