Skip to content

Magyar Péter kihirdette, hogy a NER-nek vége, és politikus-castingot indít

Magyar Péter kihirdette, hogy a NER-nek vége, és politikus-castingot indít

Konfettiesőben, több tízezer ember előtt hirdette meg az új rendszerváltást Magyar Péter. Már a 2026-os választásra készülve elindította párt képviselőjelöltjeinek castingját, keresik az új vezetőket, szövetséget kötne az emberekkel, és egy tiszás nemzeti konzultáció is indul.

“Ők is tudják, csak még nem merik kimondani, hogy számukra vége van” – mondta ki a NER végítéletét Magyar Péter a Tisza Párt október 23-i rendezvényén a Széna téren, ahol több tízezer fős tömeg gyűlt össze. Kiadta a jelszót is, miszerint “a haza nem a magántőkealapoké, nem az eltitkolt vagyonkezelőké, nem a milliárdosoké, hanem a haza a népé”, és ennek szellemében arra készül, hogy a 2026-os választáson átvegyék a kormányzást. Magyar szerint

a rezsim ellenszere a kezünkben van: ez a tett”.

Magyar szerint “fel kell állni a fotelekből, azt kell mondani, hogy elég volt”. Úgy fogalmazott: “Most mi jövünk, és mindenkire szükség van, aki szembe akar nézni a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerével. Mindig voltak Döbrögik, de mindig lettek új Lúdas Matyik, akik legyőzték az elnyomókat és háromszor verték vissza az elkövetett bűnöket”. Magyar azt ígérte, szövetséget kötnek az emberekkel, és “tégláról téglára építkezni fogunk veletek közösen”.

Magyar Péter a Széna téren, a TIsza Párt október 23-i rendezvényén beszél
Reviczky Zsolt

Hozzátette, kinyitják a lehetőséget, hogy bárki beszálljon, mert komoly probléma, hogy a fontos állásokban tehetséges emberek helyett bólogatójánosok, politikai kinevezettek ülnek. Szavai alapján úgy tűnik, hogy nemcsak a 2026-os országgyűlési választás 106 egyéni választókerületébe keresnek a hamarosan induló – vélhetően az EP-képviselőjelölti castingjukhoz hasonlóan levezényelni tervezett – kiválasztási folyamat során embereket, hanem más pozíciókba is, készülve a kormányzásra. Kijelentette:

a Tisza Párt érzi a történelmi felelősségét, a választásig hátralévő minden nap egy olyan programon és csapaton fognak dolgozni, amelyből egy hazaszerető kormány jön létre”.

A Tisza rendezvényén a pártelnök egy újdonságot is bejelentett. Lényegében egy saját, tiszás nemzeti konzultációt hirdetett november 5-től, amit társadalmi párbeszédnek nevezett. A magyarok hangja címmel szervezett akcióban a tervek szerint kikérik a nép véleményét a főbb rendszerekről, politikákról az oktatáson át az egészségügyig több témában. Emellett elmondása szerint a Tisza Párt 65 munkacsoportban dolgozik azon, hogy “ne valami ellen, hanem valakikre lehessen szavazni”.

Reviczky Zsolt

A kormányváltáshoz vezető munka után arról is beszélt, mit terveznek, ha kormányra kerülnek. Azt mondta, felelős gazdálkodás jön. Emelik a családi pótlékot, segítik az időseket, az uniós forrásokat a magyar gazdaságok fejlesztésére fordítják, és ezek többé nem “az Orbán-klán oligarcháit” gyarapítják majd. Marad a gyermekek után járó adókedvezmény, emelik a minimálbért, ahogy a szakdolgozók bérét is – ígérte.

Arról is beszélt, hogy egy kormányváltás után azonnal csatlakozik az ország az Európai Ügyészséghez, hazahozzák az uniós ezermilliárdokat, befoltozzák a költségvetés lyukait. Bevezetnék továbbá, hogy maximum két ciklusra lehessen valaki miniszterelnök. Megszüntetik a propagandát, az önkormányzatok pedig valóban önkormányzatok lesznek – ígérte Magyar. “Kiköszörüljük az alkotmány csorbáit, amit összegányoltak, a legfontosabb törvényünk mindannyiunké lesz” – fűzte hozzá. 

Igazságot szolgáltatunk, visszaszerzünk, amit tudunk az ellopott vagyonból”

mondta Magyar, aki hosszan sorolta, mire lehet még számítani, ha a Tisza pozícióba kerül, de ezek java részét már korábban is ismertette: szolgáltató, működő állam jön, visszajön a kata adózás, újra összehozzák a V4-et és ki is terjesztik, nem él majd 3 millió ember létminimum alatt, nem hagyják magára a vidéket, a szülészeteket felújítják, az állami oktatást fejlesztik, a fiatalokat pedig nem elüldözik, hanem hazacsábítják.

Kriza Márton

Magyar azt is mondta, pártja szakemberei ott vannak Budapesten a közgyűlésben és az Európai Parlamentben. Az embert szerinte azzal lehet mérni, mit kezd a hatalommal. “Orbánék becsapták a népet. Nincs több esély” – jelentette ki. Arról beszélt, tudja, hogy sokan vannak, akiket becsapott a rendszer, de még hezitálnak. “Azt ígérték, megvédik őket az inflációtól, gyarapodást, biztonságot kapnak, ehelyett elszegényedést, félelmet, korrupciót, háborús uszítást kaptak” – magyarázta, mondván:

ők a becsapottak, de hazafiak, és ők is szeretik a hazájukat, készek is tenni érte.”

Mi jelent a hazaszeretet? – tette fel beszédében a kérdést a pártelnök, és úgy válaszolta meg: “azt, hogy a haza bennünk van, mi pedig kivétel nélkül részei vagyunk”. Becsület, tisztesség, szerénység, irgalom, türelem, vendégszeretet, megértés – ezek lesznek szerinte a hazaszerető kormány jelszavai. Ez azt is jelenti, hogy egy borsodi zsákfaluban élő kisfiú is kapjon valódi oktatást, ellátást, belőle is lehessen kutató vagy sportoló. Ebbe az is beletartozik, hogy az időseknek nem kell választani az élelmiszer és a gyógyszer között. És az is, hogy a munkáért tisztes bért fizet a munkáltató – sorolta.

Göllner Pál

Magyar beszédének jelentős részét tette ki Orbán Viktor és politikájának bírálata, de vele együtt kapott Gyurcsány Ferenc is. Azt mondta: “húsz év alatt Orbán és Gyurcsány a legszegényebb és legkorruptabb országgá tették Magyarországot”. Az elmúlt 14 évben pedig bár lett volna lehetőség egy csodás, fejlődő országot építeni, ehelyett Orbánék politikai, gazdasági, morális és megélhetési válságba taszították az országot. “Megvezették, átverték a magyar embereket. Korábban engem is” – ismerte el Magyar. 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóját – amúgy Orbán Viktor néhány órával korábban, nem messze, a Millenárison mondott beszédéhez hasonlóan – Magyar is kihasználta egy kis aktuálpolitikai párhuzamra. Mint mondta, “a magyar nép egy ideig csak békésen csóválta a fejét, de egyszer csak torkig lett, ekkor jött ’56”. Arról is beszélt, hogy “az ünnep az, amikor a nép megérzi, hatalmasabb az elnyomóinál, mer egyszerre lélegezni egy ország, amikor elzavarjuk az elnyomó diktátorokat.”

Veres Viktor

Magyar megjegyezte: “Ma is élnek köztünk gyáva, sehonnai, bitang emberek, akik 30 NER-ezüstért elárulták a hazánkat. Olyanok, akik büszkén vallják, hogy nem tették volna meg azt, amit a pesti srácok megtettek a hazájukért.” Az amúgy a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs botrányt kavart mondatával felvezetett beszédében Magyar, hangsúlyozta: “Vannak olyanok, akik egy puskalövés nélkül adnák fel hazájukat, akadnak olyanok, akik kitüntetést vesznek át az oroszoktól”. Azt is mondta:

Egy olyan ember vezeti ma Magyarországot, aki 1956-os hősökhöz hasonlóan még az oroszok kivonását követelte, ma viszont meggyalázza a forradalom örökségét. Hova tűnt a ruszkik haza, miniszterelnök úr?

Veres Viktor

A HVG október 23-i percről percre tudósítása a nap legfontosabb eseményeiről, itt olvasható vissza.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük