Veres Pál coming outolt. Csak a Fidesz

Veres Pál a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum tiszteletbeli tagja lett. A miskolci ünnepségen bevallotta, bár a baloldali pártok támogatták, valójában a konzervatív értékeket képviseli.

Az elmúlt öt év egyik legfontosabb elismerésnek nevezte Veres Pál, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) tiszteletbelei tagjai közé emelte. A díj átadására még október 5-én került sor a CÖF miskolci gyűlésén, a VIII. CÖF Miskolc Napon, amiről a Borsod Online tudósított. Lengyel Attila, a CÖF Klub Miskolc tiszteletbeli elnöke a méltatásban előadta, rendszeresen elismerik azok tevékenységét, akik ugyan nem aktív tagjai a klubnak, de hozzájárultak annak sikereihez. Idén Veres Pál, Miskolc volt polgármestere azért részesül ebben az elismerésben, mert támogatta két helyi kezdeményezésüket, amelyek eredményeként hamarosan két új szoborral bővülhet a város.

Holló Gyula, a CÖF Klub miskolci elnöke CÖF klubot egy családként jellemezte, ahol örömmel látnak új arcokat. Beavatta a jelenlevőket, már egy évvel ezelőtt számoltak azzal, hogy Miskolc városában ismét Fidesz-KDNP többségű közgyűlés vezeti majd a várost. Ambíciójukat Tóth-Szántai József váltotta be, aki a  Fidesz támogatásával győzte le a Veres áprilisi visszalépése után megsokszorozódott ellenzéki jelölteket. A Fidesz a miskolci közgyűlési többséget is visszahódította.

Veres Pált 2019 októberben a Fidesszel szembeni összefogás, a Függetlenek SZIVE – MSZP – Momentum – Párbeszéd – Jobbik – LMP – DK – Mindenki Magyarországa támogatásával választották polgármesterré. Ezt figyelembe véve a nyilvánosság előtt eddig nem közismert vallomás volt részéről, amikor kijelentette, a CÖF díja képviseli mindazt, amit 2019 óta képvisel. Indoklásában határozottan tovább lépett a Békemeneteket szervező adományozó új családja és a Fidesz-KDNP irányába. Azt mondta, bár politikai támogatását baloldali erők biztosították, továbbra is konzervatív értékeket képvisel, melyek alapját a hit, a haza és a család képezik.