Jó tudni. Csöbör a ruszkiknak szurkol

Közösségi oldalán számolt be arról Csöbör Katalin, hogy nemzetközi megfigyelőként vett részt a georgiai választásokon. A tét nagy volt a két kontinens határán fekvő országban: vagy továbbra is az orosz-barát kormány marad hatalmon, vagy az Európai Uniót választják.

Hivatalos végeredmény még most sincs, azonban Magyarország miniszterelnöke és külügyminisztere is gratulált már a Grúz Álomnak. Jelenleg úgy fest, hogy a voksok 53 százalékát kapta a jelenlegi kormány, míg az uniót preferálók koalíciója 38 százalékot.

A történteket személyesen élhette át Csöbör Katalin, aki korábban úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy “Georgia és Magyarország kapcsolata az elmúlt években stratégiai jelentőségűvé vált. Ezt a kölcsönös tiszteletre és közös érdekekre épülő viszonyt a mai georgiai választások tovább erősíthetik, különösen a jelenlegi geopolitikai helyzet fényében.”

Vasárnap reggel pedig már azt írta a politikus, hogy “a georgiai választások eredménye nemcsak az ország jövőjére, hanem a magyar-georgiai kapcsolatokra is közvetlen hatással lesz. Ez nem csupán egy távoli esemény, hanem olyan politikai és gazdasági döntéshozatal, amely jelentős hatással lehet Magyarországra és az egész közép-európai térségre.”